Iohannis profețește că Tăriceanu va fi trădat

Președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, crede că liberalii care îl susțin în prezent pe Călin Popescu Tăriceanu se vor întoarce în Partidul Național Liberal după Congresul de la sfârșitul lunii iunie.

"Eu cred că multă lume va reveni în PNL după congres, şi din această nouă iniţiativă şi alţi penelişti care au plecat din varii motive. Eu cred în unificarea dreptei şi dacă ea este credibilă şi viabilă, o să creadă şi alţii şi o să revină, dar până atunci trebuie să vă spun că nu văd cu ochi buni această iniţiativă. Liberalismul nu a fost nicicând sub asediul sau în pericol în PNL, în ultimii 140 de ani, cum nu este nici acum şi nu va fi nici în viitor.

Să se formeze un grup de oameni care îşi spun iniţiativă, platformă pentru păstrarea identităţii liberalismului în afara PNL, oameni care în partid şi prin partid au primit funcţii şi demnităţi importante – orim-miniştri, miniştri, parlamentari, mi se pare un lucru care nu este corect. Aceşti oameni, dacă ar fi avut păreri ferme, alternative faţă de alţi colegi, ar fi putut oricând să şi le exprime în interiorul partidului, dacă ar fi acceptat regulile democratice. Până se votează poate să spună oricine orice. După ce se ia o decizie prin vot, discuţia s-a terminat, ori să duci discuţia în afara partidului doar fiindcă ai impresia că tu nu ai fost băgat în seamă suficient de mult nu mi se pare o abordare potrivită", a afirmat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Congresul PNL din 27 - 28 iunie va fi crucial pentru liberali, dar și pentru grupul lui Călin Popescu Tăriceanu, care așteaptă rezultatul acestui eveniment pentru a-și stabili orientarea politică. Nu este exclusă nici o candidatură a lui Tăriceanu la președinția PNL, deși statutul său de membru PNL este incert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel