Iohannis, principiile bunei guvernări: "Trebuie să înceteze"

Iohanni a declarat că încă asistăm la politici publice care ignoră principiile bunei guvernări, iar acestea trebuie să înceteze.

Încă asistăm în România la politici publice care ignoră principiile bunei guvernări, inclusiv necesitatea protejării concurenţei, iar acest fapt trebuie să înceteze, se arată în mesajul transmis de preşedintele României, Klaus Iohannis, la conferinţa de lansare a raportului de activitate pentru 2017 al Consiliului Concurenţei.

'Rămân unele bariere şi practici economice care nu pot fi trecute cu vederea. Din păcate, încă asistăm la politici publice care ignoră principiile bunei guvernări, inclusiv necesitatea protejării concurenţei şi acest fapt trebuie să înceteze. În ultimă instanţă, sectorul public are obligaţia să se supună aceloraşi exigenţe ca şi cel privat', a transmis Iohannis, în mesajul citit de consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu.

Şeful statului a felicitat activitatea Consiliului Concurenţei din 2017 şi modul în care această instituţie îşi îndeplineşte misiunea de a susţine un mediu de afaceri corect, centrat pe principiile economiei de piaţă.

România are nevoie de politici publice sustenabile

'Prezentarea raportului dumneavoastră de activitate are, în acest context, meritul de a stimula dialogul dintre autorităţi, mediul de afaceri şi consumatori. Cred că această interacţiune trebuie cultivată constant, fiind în spiritul principiilor transparenţei şi liberei concurenţe a ideilor, indispensabile dezvoltării autentice', a susţinut preşedintele ţării.

[citeste si]

El a arătat că, pentru a performa, România are nevoie de politici publice sustenabile şi predictibile, de instituţii solide, bine ancorate în realităţile economiei de piaţă şi care, înainte de toate, sunt orientate către bunăstarea oamenilor pe termen lung, concomitent cu o evoluţie sănătoasă a mediului de afaceri. Concurenţa loială mobilizează iniţiativele antreprenoriale şi încurajează actorii economici, fie autohtoni sau străini, să contribuie la prosperitatea economică a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel