Iohannis, prezent la Summitul liderilor PPE. Declarațiile zilei

Președintele Klaus Iohannis participă la Summitul liderilor locali și regionali ai Partidului Popular European, la invitația liderului PNL, Ludovic Orban.

 

Update: Mă bucur nespus de mult și sunt emoționat să vă văd într-un număr așa de mare și așa de entuziaști. Dragi prieteni europeni, bine ați venit în rândul nostru. Sunteți într-o țară europeană, sunteți într-o țară proeuropeană. O atmosferă excelentă, oameni hotărâți, cu prieteni buni. Ce ne trebuie mai mult? Ne trebuie votul românilor și îl vom avea.

Ne pregătim de alegerile europarlamentare. Sunt foarte bucuros să îl avem alături de noi pe candidatul PPE, Manfred Weber. Prietenul meu Manfred, bine ai venit. Îți doresc succes. Lupta pentru o Europă mai bună este lupta noastră. Anul acesta, în care au loc alegeri pentru PE este unul simbolic. Se împlinesc 30 de ani de când regimurile totalitare din estul Europei au dispărut, în sfârșit. Sunt 30 de ani de democrație. Sunt 30 de ani de când mi-am recâștigat libertatea, de a ne putea întoarce în marea familie europeană din care facem parte. Încă ne amintim ce înseamnă tirania, dictatura mediocrității care ține la putere un grup de privelegiați ai momentului. Drama acelor ani negri nu se vor mai repeta. Dragi prieteni, alegerile pentru PE din acest an sunt mult mai importante decât în anii trecuți. Europa nu se poate întoarce în timp. Este responsabilitatea noastră, a tututor.

PNL are o vocație europeană încă de la înființare și așa va rămâne. Dragi liberali, nu uitați prețioasa moștenire de la cei care au luptat cu viața pentru România. Acest moment crucial este mult mai important pentru viitorul UE și pentru România. Dacă veți fi hotărâți, dacă veți explica oamenilor cât de multe beneficii europene li se refuză din cauza eșecului actualei guvernări, fiți siguri că românii vă vor fi alături. Pentru ca viața cetățenilor europeni să fie mai bună, este nevoie ca deciziile la nivelul PE să fie luate de oameni competenți și cărora nu le lipsesc curajul. Văd în oferta propusă de PE, tocmai aceste persoane capabile să își ducă la bun sfârșit misiunile.

Din păcate aceste alegeri sunt văzute ca mai puțin importante pentru valoarea de zi cu zi a oamenilor. Nu este deloc adevărat. De multe ori omitem esențialul. Scrutinul din 26 mai capătă o importanță deosebită. Este totuși și un moment cu o profundă valență civică pentru că viitorul Europei trebuie decis de voința oamenilor, nu de neimplicarea lor. Absenteismul înseamnă să le permitem altora să hotărască în locul nostru. Voi, lideri regionali și locali, vă îndemn să le transmiteți aceste lucruri cetățenilor din comunitățile pe care le păstoriți.

Observăm că unele partide politice de la noi și mă refer în primul rând la PSD, au îmbrăcat haina falsului patriotism, al naționalismului de fațadă și folosindu-se de o retorică antieuropeană, încearcă să câștige capital electoral inducând teama oamenilor și lipsa de încredere în proiectul și valorile Uniunii. Este modul psd-ist cinic și iresponsbil de a face politică. Dovada maximei ipocrizii este să negi chiar principiile pe baza căreia a fost întemeiată UE, să ataci instituțiile europene care îți critică derapajele. Dragii mei, a fi bun român și patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxelles-ul. Dimpotrivă, România este Europa și Europa este România.

Românie europeană înseamnă justiție independentă și stat de drept. Acesta este motivul pentru care românii au ales în 2007 calea unei țări moderne, cu legi corecte, cu oameni liberi, egali în drepturi cu ceilalți europeni. Este calea pe care românii sunt convinși să continue.

Chiar dacă nu este perfect, proiectul european ne-a oferit cea mai lungă perioadă de prosperitate și pace în Europa. Din respect pentru generațiile viitoare, trebuie să ne mobilizăm pentru a o duce mai departe, a declarat Klaus Iohannis, la Romexpo.

Klaus Iohannis face declarațiile momentului.

UPDATE: Ludovic Orban salută prezența personalităților importante aflate la Summit. 

Dragii mei, avem deosebita onoare de a îl avea pe candidatul PPE la funcția de președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, care cu siguranță va fi președintele Comisiei Europene. Avem privilegiul ca viitorul președinte al UE să își prezinte viziunea aici în România. Avem onoarea de a îl avea alături de noi pe președintele României, Klaus Werner Iohannis. Chiar dacă nu a putut fi mereu alături de noi având în vedere atribuțiile de președinte, vă garantez că domnul Klaus Iohannis este cu sufletul și cu inima alături de noi, de PNL, și de România. Vă spun astăzi că PNL a depășit PSD, dar nu numai că a depășit, ci suntem pe o traiectorie ascendentă pentru că ei se duc în cap, și-au bătut joc de România. În toate sondajele, președintele Klaus Iohannis zdrobește orice alt candidat și în următorii 5 ani de zile Klaus Iohannis va fi președintele României.

Președintele României va lua cuvântul în cadrul Summitului.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Summitul liderilor PPE.

Potrivit Agendei Președintelui, Klaus Iohannis va participa la ora 12.00 la Summitul liderilor locali și regionali ai Partidului Popular European, organizat la Romexpo.

Potrivit PNL, la reuniune iau parte peste 150 de primari şi lideri regionali din spaţiul european, precum şi aproximativ 3.000 de aleşi locali din România.

La invitaţia preşedintelui PNL, Ludovic Orban, la acest eveniment vor participa preşedintele Klaus Iohannis, candidatul PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene, Manfred Weber, secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White, liderul grupului PPE în Comitetul Regiunilor, Michael Schneider, directorul campaniei PPE pentru alegerile din 2019, Dara Murphy.

În cadrul reuniunii de la Bucureşti, Manfred Weber va prezenta viziunea asupra viitorului Uniunii Europene şi principalele linii ale programului PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene.

Totodată, cu ocazia acestui eveniment, va fi prezentat Manifestul Regional şi Local al PPE pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Vezi și: Summit-ul liderilor locali şi regionali ai PPE, la Bucureşti. Video live

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel