Iohannis, președinție UE. Chirieac: Atitudine sfidătoare. Trimis de o putere străină la Bucureşti

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

După ceremonia de învestire a ministrului delegat George Ciamba, Klaus Iohannis le-a transmis premierului Dăncilă și membrilor Guvernului că încă se poate o pregătire rezonabilă pentru președinția Consiliului Uniunii Europene. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat gestul președintelui, în contextul ultimelor sale declarații.

"Atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis este sfidătoare, arogantă, dând senzaţia că este trimis de altă ţară, de o putere străină să exercite puterea la Bucureşti. Uită că a fost ales de poporul român, cu un vot zdrobitor. Am impresia că fiecare apariţie a sa este o palmă pentru cei care l-am votat. Ăsta e adevărul! După ce, acum 48 de ore, dânsul declara, de la cea mai înaltă tribună a ţării, că ţara sa nu este pregătită pentru a exercita preşedinţia Uniunii Europene. Această declarație se poate face o singură dată, în pandant cu propria demisie. În momentul în care faci o astfel de declaraţie - România nu e pregătită - tu fiind preşedinte în ăştia patru ani, o faci cu demisia în mână. Măcar încerci să te sacrifici pentru ţară, că aşa e normal când eşti preşedinte.

Dânsul ne-a spus  "nu, nu e pregătită", a început tumultul la Bruxelles, România a fost lovită înspăimântător în Parlamentul European. Finlanda vine şi ne spune "o preluăm noi, dacă situaţia este atât de gravă la voi, încât nu sunteţi pregătiţi". Putem spune, fără să greşim, că relaţia României cu Uniunea Europeană, Occidentul, SUA este la cel mai scăzut nivel din 1996 încoace. Categoric, ne aflăm acolo! Cum s-a ajuns? Sigur, putem analiza. Dacă analizăm cu linişte şi echilibru, ne dăm seama cât rău a făcut această luptă continuă între Preşedinţie, Guvern şi Parlament, în ultimii 14 ani. Nu ne ajută cu nimic, asta este realitatea", a declarat analistul Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Cât despre mesajul transmis de Klaus Iohannis premierului Dăncilă și membrilor Guvernului, analistul politic a afirmat că urmează ca atitudinea președintelui Klaus Iohannis să devină mai temperată "pentru că, probabil, i-a spus cineva că este principalul responsabil fiindcă dânsul este preşedinte. Lucrurile astea se întâmplă atunci când dânsul este preşedinte".

"România a fost condamnată în Parlamentul European"

"Imaginea României este afectată la nivel extern. Ieri, în Parlamentul European, a fost condamnată România şi câţiva reprezentanţi PNL au votat împotria României. PNL, partidul care a făcut Marea Unire acum 100 de ani! Despre ce vorbim? Nu e coaliţia PSD-ALDE, că nu ştiţi nici dumneavoastră, nici letonianul ce partide sunt la putere în acest moment, dar ştiţi despre Cehia, Letonia, Bulgaria. Aşa ştiu şi ei despre România. Cum îi spunem epocii de tristă amintire care a ruinat ţara? Epoca Băsescu. Preşedintele dă numele epocii. În epoca Iohannis - de fapt în mandat, că la dânsul nu e epocă - vine şi vă spune "țara mea nu e pregătită", eu fiind şeful ţării respective. Este cel mai mare vot de plan pe care şi l-a dat sieşi domnul Iohannis, din mare nefericire pentru toţi cei care am crezut în el şi pentru ţara asta", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel