Iohannis, președinte la CE. Băsescu: Eu nu aș renunța

Traian Băsescu
Traian Băsescu

În direct la B1 TV fostul președinte Traian Băsescu a făcut precizări cu privire la posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să ajungă președinte al Consiliului European. 

"A negat pentru că, probabil, este subiect de discuție. Desemnarea noului președinte al Consiliului European coincide cu terminarea mandatului său. Trebuie, la acel moment, să fie politicieni disponibili. Cum a fost Tusk, la momentul când s-a ales președintele Consiliului European. Deci cred că din acest motiv a negat.

Funcția de președinte al Consiliului European este o funcție infinit mai mică decât cea a unui șef de stat. Rolul președintelui Consiliului European nu este nici să elaboreze politici, nici să ia decizii, cum ia președintele Comisiei Europene, ci el pregătește ședințele Consiliului European. De asta s-a și înființat această funcție. E o funcție mai mult organizatorică.

Țineți cont că Iohannis are prima șansă să ia al doilea mandat de președinte al României, ceea ce înseamnă o funcție grea în Uniunea Europeană. Eu nu aș renunța, în locul dânsului, la o funcție de șef al unui stat pentru funcția de președinte al Consiliului European", a declarat Traian Băsescu în direct la B1 TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel