Iohannis, președintele Consiliului European, ”O PETARDĂ”. Adrian Dobre: Simplu exercițiu de PR

Roxana Neagu / 02 Martie 2018 / 23:13 Salveaza PDF Comentarii

Hotnews.ro scrie, citând surse, că președintele Klaus Iohannis este luat în calcul la Bruxelles pentru poziția de viitor președinte al Consiliului European.

Adrian Dobre, purtător de cuvânt al PSD, a lansat o ipoteză despre această informație pe surse: ”Dacă mă întrebați o opinie strict personală, pentru că acesta nu este un calcul politic în momentul de față, ceea ce difuzează acel site celebru despre care ați povestit, eu, personal, cred că este o petardă. Cred că este un simplu exercițiu de PR care nu vrea să facă altceva decât să-l ridice pe un piedestal pe dl Iohannis și să arate cât de valabil este domnia sa, mai ales într-o competiție europeană, să-i păstreze acest cadru de posibil candidat într-un loc cu ștaif în conducerea europeană, chiar dacă nu executivă, astfel încât să-l ridice, să-i sublinieze, să-i tușeze calitățile pe care domnia sa le are chiar și la un alt nivel mai mare decât în România”. 

Informația, neconfirmată de Președinție

Poziția este ocupată de Donald Tusk, fost premier al Poloniei. Hotnews.ro mai scrie, citând sursele, că președintele Klaus Iohannis este susținut de oficialii europeni care-i pregătesc terenul acceptării acestuia pentru poziția de președinte al Consiliului European.  Sursele citate au spus că ”Dacă Michel Barnier, negociatorul șef al Comisiei Europene pentru Brexit, va ajunge șeful Comisiei Europene în 2019, cele mai mare șanse la șefia Consiliului European are Klaus Iohannis”.  Acest lucru nu a fost confirmat sau infirmat de Administrația Prezidențială. Cert e că dacă președintele ar alege calea Consiliului European, acesta nu va mai candida pentru funcția de președinte al României. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26