IOHANNIS PREȘEDINTE. Când renunță la funcția de primar al Sibiului

Klaus Iohannis poate demisiona din funcţia de primar al municipiului Sibiu şi la 15 zile după ce devine oficial preşedintele României prin depunerea jurământului.

Reprezentanţii Prefecturii Sibiu au precizat că primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, va deveni oficial preşedinte al României după depunerea jurământului, în 22 decembrie, notează Digi 24.

În acel moment, se va afla în stare de incompatibilitate. Potrivit acestora, "renunțarea la funcția ce atrage starea de incompatibilitate se poate face fie înainte de numirea în funcție, fie în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în funcția care atrage starea de incompatibilitate".

Citește și: Silviu Brucan, prezicere despre Iohannis președinte

Dacă decide să demisioneze din funcţia de primar şi să nu aştepte încetarea de drept a mandatului, Iohannis trebuie să anunţe în scris Consiliul Local Sibiu şi Prefectura Sibiu. Prefectul judeţului ia act de demisia primarului, iar ordinul prefectului se înaintează Ministerului Afacerilor Interne, care va propune Guvernului stabilirea datei desfăşurării alegerilor pentru un nou primar.

Alegerile trebuie să aibă loc "în termen de maximum 90 de zile" din momentul în care postul de primar este declarat oficial vacant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel