Iohannis pleacă în Germania. Discuţii cu Angela Merkel

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 19-21 iunie, o vizită în Republica Federală Germania.

Vizita se desfăşoară în contextul în care în 2017 se împlinesc 50 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice la nivel de ambasadă, 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea şi parteneriatul în Europa dintre România şi Germania, dar şi zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, informează Administraţie Prezidenţială.

Klaus Iohannis va avea întrevederi, luni, 19 iunie, cu omologul său, Frank-Walter Steinmeier, şi cu cancelarul Angela Merkel. Agenda întrevederilor va fi axată pe aprofundarea relaţiei bilaterale cu caracter strategic dintre România şi Germania, precum şi pe abordarea principalelor subiecte aflate pe agenda europeană şi pe cea internaţională. Întrevederea cu cancelarul Angela Merkel va fi urmată de declaraţii comune de presă.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis va participa, în calitate de invitat de onoare, la ceremonia de comemorare a victimelor refugiului şi expulzării, care va avea loc la Berlin, la Muzeul Istoric German, marţi, 20 iunie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel