Iohannis pleacă în Franța, invitat de Macron

Președintele Klaus Iohannis pleacă în Franța. 

Anunțul a fost făcut astăzi de Administrația Prezidențială. 

”În perioada 10-11 noiembrie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa, la Paris, la o serie de evenimente dedicate Centenarului Armistițiului care a pus capăt ostilităților din cadrul Primului Război Mondial. Participarea are loc la invitația Președintelui Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron.

Cu acest prilej, la Arcul de Triumf, va avea loc ceremonia Centenarului Armistiţiului, la care Președintele României va fi prezent, alături de liderii țărilor beligerante din Primul Război Mondial, precum şi cei ai țărilor care au sprijinit efortul de război.

Președintele Klaus Iohannis va participa, totodată, la deschiderea Forumului de Pace de la Paris, o inițiativă a Președintelui Emmanuel Macron, care își propune să genereze proiecte concrete în spiritul multilateralismului și al cooperării contemporane, în sprijinul păcii.

De asemenea, cu ocazia vizitei la Paris, Președintele României se va întâlni cu studenți, masteranzi și doctoranzi români din regiunea pariziană, implicați în cercetarea științifică. Întâlnirea, organizată la Ambasada României la Paris, este dedicată contribuției românești la dezvoltarea științei și tehnicii în Anul Centenarului Marii Uniri.” este comunicatul Președinției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel