EXCLUSIV  Iohannis - ”penali”, amendă CNCD. Avertisment pentru politicieni

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Iohannis - ”penali”, amendă CNCD Președintele CNCD a dezvăluit, pentru DCNews, ce se va întâmpla în cazul în care alți politicieni vor folosi termenul "penal". 

Iohannis - ”penali”, amendă CNCD Președintele Klaus Iohannis a fost amendat de CNCD cu 2000 de lei pentru că a folosit termenul ”penali”. 

Președintele Consilului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a votat împotriva sancționării președintelui Klaus Iohannis, însă admite faptul că termenul "penal" are și conotații peiorative. Mai mult, întrebat dacă politicienii care vor mai folosi acest termen riscă amendă în cazul în care se fac plângeri, președintele CNCD susține că trebuie folosită aceeași masură.

(w670)

”Teoretic da, pentru că e aceeași rațiune, dacă e în același context trebuie să folosești aceeași măsură. (...) Căutați în dicționar și vedeți ce înseamnă penal, are și conotații peiorative. Eu am fost în opinia minoritară”, a declarat Csaba Asztalos, pentru DCNews.

Președintele Iohannis contestă decizia CNCD

Administrația Prezidențială a anunțat că decizia CNCD de a-l amenda pe Klaus Iohannis pentru folosirea termenului "penali" va fi contestată în instanță. Opinia lui Csaba Asztalos se pare că este în  concordanță cu punctul de vedere de la Palatul Cotroceni. ”Din punctul meu de vedere, se încadrează în limita libertății de exprimare această expresie”, a declarat președintele CNCD pentru DCNews.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel