Iohannis, părere sinceră: Fiecare român ar face bine să se vaccineze dacă nu vrea să ajungă la spital

foto Ro-Vaccinare Facebook
foto Ro-Vaccinare Facebook

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre campania de vaccinare anti-COVID-19 din România.

”Știm din istoria pandemiilor că ele se produc în valuri și noi am avut, din păcate, și noi, al treilea val destul de puternic, dar, la noi, campania de vaccinare a fost un succes. Noi, practic, am oprit pandemia. Acum, însă, sigur, din cauză că avem așa puține cazuri, nu mai avem un interes așa mare pentru vaccinare. Avem un succes care, cumva, se vede într-o reducere a dorinței de vaccinare. Eu în continuare sunt de părere că vaccinarea este vitală. Cum ar fi să vaccinăm doar puțină lume și să ne trezim în octombrie sau noiembrie cu un al patrulea val, fiindcă virusul evoluează, vedem că apar la o lună, două, noi forme ale virusului, mai agresive, care se răspândesc mai ușor. Părerea mea sinceră este că fiecare român ar face bine să se vaccineze dacă nu vrea să ajungă la spital” a spus președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă de la Bruxelles. 

Până-n 5 milioane de vaccinări, în acest moment

Informarea de miercuri, 23 iunie 2021, a arătat că în ultimele 24 de ore față de momentul informării, s-au vaccinat 26.086 de persoane. 14.719 dintre acestea au primit a doua doză. 4.410.810 de români au fost vaccinați cu ambele doze, din totalul de 4.661.527 de români vaccinați. Sunt 250.717 care au primit deocamdată doar prima doză. 

”Dacă va exista valul patru înseamnă că este decizia noastră să avem valul patru”

Premierul Florin Cîțu vorbea în luna aprilie despre o țintă de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, iar până în septembrie premierul spunea că România are toate ”condițiile” pentru a vaccina peste 10 milioane de persoane.

Despre cine se face vinovat pentru încetinirea campaniei de vaccinare, el afirma, la mijlocul lunii iunie, că ”De ce ar trebui să fie cineva vinovat? Dacă nu ar fi avut succes am fi avut exact ca în alte țări, restricții, persoane în ATI, rată de infectare mult mai mare. În municipii, unde avem aglomerare mare, rata de vaccinare este de peste 50%. Succesul unei campanii de vaccinare se măsoară în ceea ce se întâmplă cu pandemia. Și România a fost prima țară care a relaxat restricțiile”. Totodată, atenționa: ”Există pericolul valului patru și românii trebuie să fie responsabili. Avem vaccin pentru toată lumea. Dacă va exista valul patru înseamnă că este decizia noastră să avem valul patru. Trebuie să mergem să ne vaccinăm”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel