Iohannis, obligat să promulge o lege a justiției. Mesaj tăios: Nici vorbă!

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că este obligat să promulge una dintre Legile Justiției, dar transmite un mesaj dur către Parlament. 

”În acest moment, în privința legii 304/2004, modificată, care privește organizația judiciară, am epuizat, din păcate, toate căile constituționale pe care le am la dispoziție. Prin urmare, sunt obligat, prin Constituție să promulg această lege” a spus Klaus Iohannis. 

Președintele a mai spus că ”asta nu înseamnă că parcursul acestei legi s-a finalizat, nici vorbă! În virtutea atribuțiilor fundamentale pe care mi le conferă Constituția, solicit, în mod expres, Parlamentului României, ca imediat ce se reia sesiunea parlamentară să reintroducă aceste legi în circuitul parlamentar, să le corecteze așa cum solicită cei avizați. Este imposibil să se meargă mai departe cu o lege contestată în diferite feluri, care a primit un aviz negativ inclusiv de la Comisia de la Veneția. Această lege ridică multe probleme pe fond și conține dispoziții neclare, lipsite de coerență, de previzibilitate”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel