Urmărește emisiunea live


Iohannis, numire miniștri. Olguța Vasilescu: Nu îi facem plăcerea. Joc politic

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu a discutat despre războiul pe care îl duce cu preşedintele Klaus Iohannis, în contextul remanierilor și numirii celor doi miniştri (minstrul Transporturilor și ministrul Dezvoltării), mâine având loc ceremonia de primire a Preşedinţiei Consiliului European.

"Noi, din prima zi de când am venit la guvernare, am avut un război permanent cu preşedintele Klau Iohannis (...) El este legat de mâini şi de picioare acum, va trebui să facă aceste numiri (...) Ce face acum domnul preşedinte nu este o dovadă de responsabilitate, nu acum, nu este momentul. Nu când mâine se preia practic Preşedinţia UE. Fiecare ministru va fi pus față în faţă cu comisarul european şi va discuta despre dosare, despre priorităţile fiecărui minister. Este o situaţie foarte complicată. Din cauza asta spun că e greu de înţeles. Va fi un joc politc. Noi am avut discuţii la partid, înainte de revocarea mea: "S-ar putea cu tine să aibă o problemă. Ai apărut de fiecare dată împotriva lui". Eu îmi asum chestiunea asta", a declarat Lia Olguța Vasilescu în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

"Nu mă afectează personal"

"Nu m-am născut ministru. Am fost la un minister unde s-au produs cele mai importante legi ale guvernării noastre: legea pensiilor şi legea salarizării. 97% din măsurile pe care le aveam în programul de guvernare sunt finalizate sau în curs de finalizare. În minister nu prea mai ai ce să mai faci. Eu nu pot să stau într-un minister în care mi-am terminat treaba, doar ca să fiu ministru decorativ. Deci îmi asum că s-ar putea să nu fiu numită. Nu este un lucru care să mă afecteze personal. Nici nu ştiu dacă mi-a făcut atât de rău pentru că Ministerul Transporturilor este un minister foarte greu. Aici este vorba despre ce se va întâmpla mâine. Nu o tratez la modul personal. O tratez la modul în care, mâine, România se va duce să se prezinte în faţa Comisiei Europene fără doi miniştri, întâmplător doi miniştri tineri", a continuat fostul ministru al Muncii.

Întrebată dacă preşedintele acţionează în acest mod pentru că știe că nu va fi suspendat, Lia Olguța Vasilescu a declarat că "nici nu este logic ca preşedintele să fie suspendat în an electoral. Poate că asta încearcă să provoace. Probabil îşi închipuie că va fi situaţia lui Traian Băsescu, că va creşte. Nu cred că este cazul să îi facem această plăcere".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel