Iohannis nu participă la dezbaterea de la Antena 3. Ce spune istoricul Marius Oprea

După ce marţi seară Victor Ponta şi Klaus Iohannis s-au confruntat în premieră la Realitatea TV în această campanie electorală, cei doi prezidenţiabili s-au aflat faţă în faţă şi miercuri seară, la B1TV. Klaus Iohannis ar fi trebuit să se afle joi seară la Antena 3 într-o dezbatere cu Victor Ponta, dar liderul PNL a refuzat acest lucru. 

VEZI ȘI: Anunț crucial înainte de calegeri. Striblea: Se reface USL


Într-un interviu acordat pentru DC News, istoricul Marius Oprea spune că s-ar fi așteptat la dezbateri din care să afle ce se va întâmpla cu România în următorii cinci ani. În plus, acesta spune că liderul PNL ar fi trebuit să meargă și la Antena 3. Istoricul Marius Oprea este de părere că ar fi fost o strategie bună pentru Klaus Iohannis dacă prima dezbatere ar fi avut loc la Antena 3.

DC News: Credeți că liderul PNL, Klaus Iohannis, ar fi trebuit să meargă la dezbatere cu Victor Ponta la Antena 3?

Marius Oprea: Klaus Iohannis greșește că nu va merge la Antena 3. Trebuia să meargă oriunde. 

DC News: ... s-a temut atât de mult de Antena 3?

Marius Oprea: Antena 3, spre deosbire de alte televiziuni, are un foarte bun serviciu de documentare și acolo se pun întrebări la obiect. Nu veți auzi întrebări cum ar fi: "Ce părere ai despre un anumit subiect?". Se fac anchete, se descoperă diferite lucruri, apoi se pun întrebări. Pe mine mă interesează de la cei doi contracandidați programul pentru România. Am fost ușor dezamăgit. Mă așteptam la domnul Klaus Iohannis la un stil aplicat și la mai multă vervă, iar la domnul Victor Ponta mă așteptam să renunțe la zâmbetul de procuror. 

DC News: Dacă liderul PNL s-ar fi dus la Antena 3, ar fi avut șansa să atragă câteva procente în plus pe 16 noiembrie?

Marius Oprea: Fără îndoială! Când te duci să te bați în terenul dușmanului, dacă ești foarte bine pregătit... câștigi. Domnul Klaus Iohannis nu a avut stilul de strategie specific german în operațiuni militare. Mi s-a părut că a bătut în retragere. Klaus Iohannis a fost oarecum nesigur. Dacă aș fi fost în staful dânsului, aș fi încercat să-l conving să meargă prima dată la Antena 3. Acolo să fi avut loc prima dezbatere. Vă dați seama ce ar fi însemnat să înscrie un gol în deplasare? Antena 3 este un post de televiziune la care se uită foarte multă lume. Nu înțeleg de ce Klaus Iohannis a decis să piardă acestă zonă electorală. Poate că domnului Klaus Iohannis nu i-a convenit formatul emisiunii, lucru care poate dovedi o chestiune de nesiguranță. Au fost discuții cu privire la respectarea sau nerespectarea formatului emisiunii. Amintesc că dezbaterile în SUA dintre cei doi contracandiați, în ultimul tur al alegerilor, sunt sălbatice. Reziști sau nu reziști.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel