Numire miniștri, Iohannis, tăcere după motivarea CCR. Av. Lucian Bolcaş: Motivul real

Avocatul Lucian Bolcaş l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că dispreţuieşte Constituţia, prin refuzul de a pune în aplicare decizia CCR, care îl obligă să numească miniştrii interimari. 

"Nici măcar faptul că înţelege mai greu motivarea CCR nu poate fi un motiv pentru care nu respectă decizia. Motivul real este unul singur: dispreţul profund faţă de Constituţia României şi dispreţul profund al preşedintelui Klaus Werner Iohannis faţă de poporul român. Ne plângem că nu mai există respect faţă de instituţiile statului român, dar Instituţia Curţii Constituţionale este batjocorită la propriu. 

Este o singură ieşire constituţională din acest blocaj. Aici este şi vina celor care l-au lăsat să încalce deciziile CCR şi nu au reacţionat cum trebuie. Există instituţia suspendării, se poate oricând până la final de mandat. Dar l-au încurajat. Atitudinea PSD-ului care s-a complăcut în a scheuna la aceste atacuri violente la adresa Constituţiei a încurajat atitudinea sa, l-au făcut să creadă că  nu se va întâmpla niciodată", a spus avocatul Lucian Bolcaş la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel