Iohannis, cuvinte dure la adresa Guvernului PSD-ALDE: ''Solicit să ia măsuri''

Denisa Zamfir / 12 iun 2019 / 10:14 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Descriere foto: Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a lansat un nou atac la adresa Guvernului PSD-ALDE.

''În afaceri, ca în politică, promisiunile trebuie să fie urmate de rezultate. Am văzut cu toții deja celebrul program de guvernare al PSD, unde pe hârtie apar sute de kilometri de autostradă, investiții în scoți, investiții în spitale, dar în fapt au rămas doar promisiuni. În schimb, nu există în acel program de guvernare vreo referire la sutele de modificări din legislația fiscală, care, putem să spunem elegant, au afectat economia sau putem chiar să spunem că au dat peste cap planurile de afaceri și dacă vorbesc despre sutele de modificări, nu este o chestiune așa simbolică. Codul fiscal a fost modificat de mai multe ori decât zile ale anului trecut. Este o contra performanță rarisimă și sunt convins că ați avut foarte mult de lucru să rămâneți updated. 

Afacerile nu pot crește sustenabil dacă nu se bazează pe investiții care să aducă dezvoltare în viitor. Același lucru este valabil și la scara economiei naționale, însă partidul de guvernământ a neglijat total investițiile în favoarea unei politici a efectelor pe termen scurt, ceea ce ne va costa pe toți în viitor. Dumneavoastră ați simțit probabil cel mai acut lipsa predictibilității și a responsabilității la nivelul decidenților, care a afectat profund calitatea mediului investițional din România și nimic nu este mai periculos pentru economie decât lipsa încrederii pentru că reduce apetitul de a învesti și dorința de dezvoltare.

În ultima perioadă, mediul de afaceri a fost bulversat prin măsuri hazardate, prin accidente de decizie precum renumita OUG 114, care arată calitatea deplorabilă a guvernării actuale. Investitorii și angajatorii privați resimt acut nevoia României de modernizare și dezvoltare a infrastructurii și nu mă refer doar la autostrăzi, ci la tot ce înseamnă un standard de viață modern, spitale, școli, căi ferate, aeroporturi, infrastructură energetică.

În schimb, guvernele care s-au perindat în ultimii ani au avut o singură mare grijă: să lupte cu justiția și să și-o subordeneze. Pentru a-și rezolva această problemă, au sacrificat dezvoltarea României pe termen lung. Cea mai elocventă dovadă este neglijarea investițiilor din fondurile europene care sunt la dispoziția noastră. 

La nivelul economiei, se resimt acut deficite și dezechilibre.

Vă amintiți că am retrimis bugetul spre reexaminare în Parlament. Iată că, între timp, vulnerabilitățile se adâncesc. Solicit Guvernului să ia măsurile de consolidare rapidă a finanțelor publice și a corectării veniturilor bugetare.

Îmi doresc ca deciziile guvernamentale să nu mai trateze mediul de afaceri ca subiect pasiv'', a declarat Klaus Iohannis, în cadrul unei Conferințe pentru dezvoltarea proiectelor economice.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27