Iohannis, nemulțumit de partide: Unii au mimat reforma...

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în interviul acordat miercuri pentru Adevărul, că unele partide au înțeles să scoată de pe listele cu candidați pentru Parlament oamenii cu probleme penale, altele nu, mimând chiar reforma.

 

"În zona partidelor, eu am avut anumite așteptări și cred că mulți români au avut aceleași așteptări și aici lucrurile nu stau chiar așa bine. (...) Unele partide au înțeles aceste așteptări și, chiar dacă greu, câteodată foarte greu, au încercat să se schimbe, să devină partide care sunt acceptabile și pentru noile pretenții. În schimb, am văzut cu toții, din păcate, că alte partide, chiar dacă au înțeles acustic aceste așteptări ale românilor, nu le-au înțeles în profunzime, nici măcar nu s-au străduit să se reformeze, au mimat reforma și, în rest, au lăsat toate lucrurile așa cum au fost și înainte.  În decembrie, vom vedea dacă alegătorul vede că unele partide s-au mișcat și altele au mimat sau, dacă nu contează, vom vedea dacă românii observă aceste schimbări. Eu, personal, mi-aş fi dorit mai multă reformă, mai mult curaj la partidele politice, dar lucrurile nu se termină pe 11 decembrie, este un nou început. (...) Au apărut schimbări. Unii au înţeles şi au scos penalii total de pe listă. Alţii nu au dorit să facă acest lucru și chiar dacă s-au schimbat câteva nume pe listă, unii sunt tot acolo, chit că trebuiau să fie poate un pic mai retraşi. Aceste lucruri cred că le văd şi alegătorii", a declarat  președintele Iohannis.

Președintele Iohannis a afirmat că atacurile la adresa Justiției sunt lansate de oamenii urmăriți penal care "nu își dau seama că trag propriile partide în jos".

"Unii oameni sunt urmăriţi penal şi se tem de justiţie. Răspunsul pe care l-au găsit ei, în mod fundamental eronat, este să atace la rândul lor instituţiile care se ocupă de ei. Aşa citesc eu atacurile la DNNA, la unii magistrați. Este calea greșită. Aceşti oameni nu greşesc profund numai pentru cariera lor. În loc să înţeleagă că societatea doreşte partide curate, au devenit foarte nervoşi pentru că justiţia, dreptatea se apropie de ei şi îi descoperă. Aceşti oameni nu-şi dau seama că, de fapt, trag propriile partide în jos și sper ca aceste partide să înțeleagă în timp util, înainte să ajungem la alegeri, că aceste persoane urmărite penal și condamnate penal nu au ce să caute în conducerea partidelor și în conducerea instituțiilor statului", a mai spus Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel