Iohannis: Mi-aş dori ca viitorul să aducă, în România...

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj cu prilejul decorării Autorităţii Aeronautice Civile Române pentru împlinirea a 25 de ani de activitate în care afirmă că şi-ar dori ca viitorul să aducă, şi în ţara noastră, o perspectivă cât mai cuprinzătoare asupra transportului aerian.

'Apreciez atât implicarea dumneavoastră în a susţine activ creşterea acestui sector, cât şi preocuparea constantă pentru siguranţa zborului şi securitatea aviaţiei civile. Mi-aş dori ca viitorul să aducă, şi în ţara noastră, o perspectivă cât mai cuprinzătoare asupra transportului aerian. România are nevoie de o viziune coerentă în planul politicilor publice, care să aibă în vedere şi aspecte precum calitatea infrastructurii, problematica mediului sau investiţiile în cercetare-dezvoltare şi inovare. În acest sens, consider că este momentul să ne axăm tot mai mult pe ceea ce trebuie să reprezinte dezvoltarea durabilă şi responsabilă pentru activitatea aeronautică din România. Din această perspectivă, rolul instituţional al Autorităţii Aeronautice Civile Române rămâne unul esenţial. Am convingerea că vă veţi îndeplini şi în continuare, cu maxim profesionalism, obiectivele asumate' afirmă preşedintele Iohannis, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, transmis luni.

Şeful statului remarcă faptul că, 'în prezent, România este una dintre ţările europene cu rate semnificative de creştere în domeniul aviaţiei civile, de la un an la altul, chiar dacă nu ne situăm încă printre statele membre ale Uniunii Europene care au o activitate foarte intensă din punctul de vedere al transportului aerian'.

Ce a mai transmis președintele

'Transmit felicitări Autorităţii Aeronautice Civile Române, pe care astăzi o reprezentaţi, pentru împlinirea a 25 de ani de activitate încununată prin performanţe şi realizări. Graţie contribuţiilor ilustre ale românilor rămaşi în paginile de istorie ale industriei aeronautice mondiale, ţara noastră este cunoscută şi recunoscută prin rolul său emblematic în naşterea şi dezvoltarea aviaţiei. (...) În ultimele două decenii, aproximativ 158 milioane de pasageri au utilizat aeroporturile din România. Dacă la începutul anilor '˜90, numărul pasagerilor era de puţin peste 2 milioane, la nivelul anului 2017 numărul pasagerilor a crescut de zece ori, iar zborurile au devenit mai sigure. Aceste progrese se datorează, în mare măsură, şi activităţii desfăşurate de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română în toată această perioadă. Vă urez mult succes!', se mai arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel