Iohannis, mesaj subtil pentru Dragnea şi Tăriceanu

Iohannis despre modificările la Coduri: E inadmisibil să fie făcute pentru persoane ce ocupă poziţii de decizie în Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că este inadmisibil ca unele propuneri de modificare a Codurilor penale să fie făcute 'cu destinaţie' pentru persoane care conduc Parlamentul.

"Au fost mai multe propuneri care s-au făcut, în vederea modificărilor. Vă referiţi la Codul Penal și Codul de Procedura Penală. Unele modificări sunt necesare, pentru că e nevoie de o modernizare a legislației, punere în acord cu deciziile CCR și în unele puncte chiar cu legislația europeană. Aceste propuneri sunt bune și cred că parlamentul le va prelucra.

Alte propuneri care au fost făcute sunt total inacceptabile și cred că discuția parlamentară va revela care trebuie să rămână în discutie și care trebuie să iasă din discuție. Un principiu trebuie să îl înțeleagă toată lumea: este inadmisibil ca unele modificări să fie făcute cu destinaţie pentru unele persoane care vremelnic, acum, ocupă unele poziții de decizie chiar în Parlament", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

[citeste si]

Preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni, a subliniat că în statul de drept nu se pot face 'intermedieri'.

'Eu nu am comentarii de făcut asupra propunerilor de lege, asupra discuţiei interne în ce priveşte România. Cu siguranţă şi pe baza experienţei şi din ţara mea ştiu că este nevoie să lucrăm foarte mult asupra tematicilor acestea de luptă împotriva corupţiei, privind statul de drept. Sunt bazele convieţuirii noastre în Europa. Cred că trebuie să facem cu toţii un efort în ţările noastre pentru a aborda aceste tematici într-un mod dialectic, fără a face din asta un element de luptă. Italia, din păcate, a trăit ani întregi de lupte asupra acestor chestiuni şi dacă există o lecţie pe care noi putem să o tragem de aici este că în statul de drept nu se pot face intermedieri şi nu se poate pune pe aceasta un conflict interminabil în interiorul unei ţări. Noi, din păcate, am trăit acest lucru şi de aceea noi aducem contribuţia noastră, respectând evident totala autonomie a acestei ţări', a arătat Gentiloni.

Preşedintele Iohannis s-a întâlnit, joi, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel