Iohannis, mesaj proteste violente. Reacții de la Bruxelles

Europarlamentarii PSD au reacționat la mesajul vehement al președintelui Klaus Iohannis împotriva intervenției Jandameriei. 

Iată în continuare două reacții de la Bruxelles: 

Dan Nica, europarlamentar PSD, declară: ”Este de neînchipuit faptul că Președintele unei țări europene încearcă să câștige capital electoral pe seama protestelor de vineri, în loc să își facă treaba de mediator! Îi reamintim domnului Iohannis că guvernele se schimbă prin vot democratic, nu prin stimularea urii și a violenței! Este profund iresponsabil ca, într-un climat atât de tensionat, tocmai președintele țării să fie cel care vine și pune gaz pe foc. Este și mai iresponsabil să ataci Jandarmeria și să nu condamni deloc actele de violență și vandalism generate de acel grup de agitatori. Ceea ce trebuie să înțeleagă opoziția este că singura cale reală spre dezvoltare este prin asigurarea stabilității și prosperității, nu prin stimularea urii. Respectăm dreptul oricărui cetățean de a protesta pașnic și în limitele legii, dar condamnăm cu fermitate orice act de violență și vandalism.”

Claudia Țapardel, europarlamentar PSD, afirmă: 

”În calitate de cetățean dar și de tânăr politician am considerat întotdeauna că principiile pe care se fundamentează un stat democratic trebuie respectate. De aceea am să respect întotdeauna dreptul cetățenilor la libera exprimare și de a demonstra în mod pașnic, dar voi respinge cu fermitate intervențiile politice prin care se încearcă deturnarea unor manifestații în acțiuni violente, cu scopul răsturnării unui Guvern și pentru înlăturarea puterii politice stabilită în mod legitim, prin alegeri libere și corecte.

De asemenea cred că în anul Centenarului, România ar fi avut nevoie mai mult decât oricând de unitate și solidaritate între cetățeni, între diferitele categorii sociale, iar întreaga clasă politică și președintele României ar fi trebuit să fie promotorii unui astfel de comportament.

De aceea mă încearcă o imensă tristețe să văd toate agresiunile și violențele care s-au deșfașurat ieri seară în Piața Victoriei.

Și în acest sens cred că putem ridica o serie de întrebări legitime:

Ce vină au oamenii nevinovați și jandarmii care au fost atacați și loviți cu brutalitate de niște huligani care nu reprezintă nici Diaspora românească și nici românii adevărați?

Cum este posibil ca președintele României și liderii opoziției să legitimeze actele de violență și agresiune???

Cum este posibil ca în loc de apelul la calm și cumpătare, președintele României a ales să atace Jandarmeria Română, care a depus toate eforturile pentru a asigura siguranța și ordinea publică?

În aceste momente, gândurile mele se îndreaptă spre doamna jandarm, care a fost agresată cu bestialitate, și către toți jandarmii și oamenii nevinovați care au căzut victime acestor grupări organizate de huligani.

În final, aș dori să adresez un mesaj Președintelui României și liderilor opoziției care prin declarațiile publice asumate au legitimat și încurajat în mod repetat mesajele obscene, ura și comportamentul agresiv, devenind garanții extremismului și ai violenței.

Domnule Președinte și domnilor lideri ai opoziției, puterea se câștigă la vot și respectând regulile democrației, nu instigând la ură și la violență.

Nu avem nevoie de victime nevinovate pentru a avea "Guvernul meu" și pentru a mai obține un mandat de președinte în care "să vă simțiți confortabil".

Domnule Președinte, nu fiți sponsorul politic al extremismului și al violenței! România are nevoie de liniște socială, unitate și solidaritate pentru a merge pe calea dezvoltării și prosperității economice și pentru a avea o voce puternică în Europa.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel