Iohannis, mesaj pentru politicieni de Ziua Justiției

Integritatea și cinstea sunt așteptate în continuare de la politicieni, de la aleșii locali și de la toți cei care fac parte din administrație, susține președintele Klaus Iohannis în mesajul transmis de Ziua Justiției.

"În acest proces de consolidare a justiției vreau să vă asigur că aveți în mine un partener de dialog și un susținător ferm pentru toate reformele care garantează lupta anticorupție. (...) Faptul că au existat cazuri izolate în care au fost aleși primari cercetați chiar condamnați pentru corupție nu înseamnă în niciun caz diminuarea sprijinului cetățenilor pentru lupta anticorupție. Integritatea și cinstea sunt în continuare așteptate de la politicieni, de la aleșii locali și de la toți cei care fac parte din administrație", a subliniat șeful statului, în mesajul citit, duminică, de consilierul prezidențial Simina Tănăsescu la evenimentul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii cu prilejul Zilei Justiției.

Citește și: Ministrul Prună, atac la Ponta: Dacă iubea atât de mult Justiția...

Potrivit lui Iohannis, prin activitatea specifică, justiția construiește sentimentul de dreptate în rândul membrilor comunității, protejând 'cel mai de preț câștig al democrației' — drepturile și libertățile fundamentale ale individului, scri Agerpres.

"În ultima perioadă au avut loc numiri în funcții de conducere în cadrul autorităților care fac parte din puterea judecătorească. În acest an, se vor organiza alegeri pentru stabilirea noilor membri CSM și pentru alte funcții de conducere din sistemul instanțelor judecătorești. Îmi exprim convingerea că atât cei numiți cât și cei aleși în funcții la nivelul autorității judecătorești vor menține și vor promova necontenit cele mai importante valori ale democrației europene — garantarea statului de drept, asigurarea și protejarea independenței justiției în fața oricăror presiuni de natură politică sau economică și garantarea dreptului și libertăților indivizilor", a subliniat Iohannis.

Citește și: Președintele TMB, Laura Andrei: Judecătorii iubesc discreția

El a susținut că independența justiție trebuie să fie "cuplată" cu eficiența actului de justiției în toate domeniile.

"Trebuie să facem trecerea de la consolidarea instituțională a puterii judecătorești la eficientizarea maximă a serviciului public de justiție", a mai spus președintele Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel