Urmărește emisiunea live


Iohannis, MESAJ la Gala Societăţii Civile

Foto: Facebook / Klaus Iohannis
Foto: Facebook / Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a afirmat, în mesajul adresat către participanţii la Gala Societăţii Civile, că organizaţiile nonguvernamentale au ”o capacitate formidabilă” în rezolvarea problemelor.

"Ajunsă la cea de-a XV-a ediție, Gala Societății Civile este deja un eveniment cu tradiție, fapt pentru care vă felicit și vă transmit gândurile mele bune cu speranța că veți continua să promovați Binele în România. Cu acest prilej, felicit pe toți cei înscriși în competiție, pentru că implementează proiecte menite să producă schimbări pozitive în societate. Apreciez în mod deosebit această festivitate pentru că oferă recunoaștere și vizibilitate proiectelor de succes și, totodată, oamenilor care au muncit, s-au dedicat și implicat pentru a face bine", se arată în mesajul președintelui transmis luni AGERPRES.

"Sunt enorm de mulți oameni și asociații care merită aprecierea mea pentru că s-au dedicat în ajutorarea familiilor, femeilor, copiilor, persoanelor cu nevoi speciale și a celor care provin din medii dezavantajate. Mai mult, de fiecare dată când cultura, patrimoniul, clădirile, bogățiile naturale au fost în pericol salvarea a venit de la dumneavoastră, ați găsit imediat soluții, v-ați adunat forțele, cunoștințele și ați acționat. Apreciez sprijinul pe care îl oferiți de fiecare dată, cu promptitudine, atunci când vine vorba de schimbări și reforme legislative. Pe această cale, vă încurajez să continuați să contribuiți activ, să vă exprimați liber punctele de vedere pentru că numai în acest mod putem ajunge la un consens care să aibă și efecte pozitive", menționează Klaus Iohannis.

În opinia președintelui, sectorul neguvernamental a reușit să se impună ca factor determinant în societate pentru că și-a asumat schimbări reale, legat de buna guvernare sau de îmbunătățirea vieții oamenilor din diferite comunități.

"Societatea civilă, de-a lungul timpului, a reușit să se dezvolte și să se organizeze prin asumarea responsabilității în fața unor nevoi sau probleme. Cei prezenți în cadrul acestui eveniment reprezentați motorul schimbărilor bune din România, prin muncă și implicare activă în comunități, prin faptul că reușiți să lăsați o amprentă pozitivă în viața multor oameni. Organizațiile nonguvernamentale demonstrează că au o capacitate formidabilă de a se solidariza în rezolvarea problemelor, nu numai prin identificarea și scoaterea lor la lumină, ci prin implicare concretă, cu răspunsuri și soluții practice. Rolul societății civile a devenit unul extrem de puternic în prezent, dacă este să ne raportăm la evenimentele recente", mai arată președintele Iohannis, scrie Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel