Iohannis, mesaj după vizita președintelui Germaniei în România

Președintele Klaus Iohannis consideră vizita la Sibiu, în inima Transilvaniei, a președintelui german Joachim Gauck "un eveniment notabil", nu doar pentru acest județ, ci și pentru relația româno-germană.

"A fost o vizită extraordinar de frumoasă aici, la Sibiu, și sunt foarte bucuros că, împreună cu domnul președinte federal Gauck, am reușit să venim aici și am vizitat într-un timp foarte scurt foarte multe locuri. Am avut ocazia să aflăm multe lucruri despre istoria României și a Sibiului și despre cum evoluează lucrurile aici. Și cred că este un eveniment notabil, nu doar pentru Sibiu, cu certitudine rămân urme foarte pozitive pentru relația româno-germană", a declarat marți, la Sibiu, Klaus Iohannis.

Șeful statului român a menționat în discursul ținut la sediul Forumului Democrat al Germanilor din România că Sibiul este un exemplu elocvent de bună înțelegere între comunitatea română și cea germană. Potrivit lui Iohannis, etnicii germani sunt "o primă punte de legătură" între România și Germania, cei care facilitează dialogul între instituții și oameni.

"Parteneriatul dintre români și sașii și șvabii din România reprezintă un model de conviețuire și solidaritate între grupuri etnice și religioase diferite, marcat de armonie și de respect. Această realitate este un motiv de mândrie și impune niște standarde înalte pentru viitor. Pentru români, minoritatea germană a reprezentat întotdeauna un reper și un partener de încredere, iar germanii din România au avut, de-a lungul timpului, o contribuție majoră la consolidarea și modernizarea statului român", a adăugat Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel