Iohannis, mesaj despre Republica Moldova după declarația controversată

Republica Moldova
Republica Moldova

Președintele Klaus Iohannis a transmis un nou mesaj către cetățenii Republicii Moldova după declarația controversată potrivit căreia românii și moldovenii ar fi două ''popoare diferite''.

”Republica Moldova e o preocupare constantă pentru mine. Mie îmi pasă. Noi ajutăm Moldova, dar lucrurile nu ajung acolo unde trebuie. Au fost comunități care au fost foarte bine sprijinite, s-au renovat școli, grădinițe. Noi sprijinim parcursul european al Republicii Moldova. Cea mai bună cale de a o sprijini este calea instituțională. Trebuie colaborare la nivel de localitate, de comune și orașe înfrățite, trebuie și colaborare guvernamentală. Eu am semnale că lucrurile s-au îmbunătățit și mă voi implica personal să avem o îmbunătățire pe această linie. Suntem parteneri și prieteni foarte apropiați”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis, a spus că moldovenii sunt un popor diferit de poporul român. După gafa făcută, Iohannis a încercat să nege ceea ce a spus, explicând că a zis "națiune", nu "popor", însă există înregistrări video care arată clar ce a spus președintele.

Vezi și: Iohannis, declarație controversată. Condurățeanu: E greu să mai ai somn pe pernă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel