Iohannis, mesaj cu subînțeles? ”Instituțiile nu trebuie personalizate. Situații periculoase și nedemocratice”

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, în CSM, aproape la fel cu mesajul ministrului de Interne, Marcel Vela, de luni. 

Președintele Klaus Iohannis a părut că a dat un semnal din discursul de la CSM: ”În 2015, la prima mea participare în calitate de președinte al României la ședința CSM, aflat, la momentul respectiv, într-o altă componență, am subliniat că instituțiile nu trebuie personalizate și identificate cu imaginea liderului de la un moment dat, pentru că instituțiile nu aparțin conducătorilor și, doar așa, ne putem feri de derapaje și manipulări, de situații periculoase și nedemocratice. Și astăzi cred cu tărie în ceea ce am afirmat atunci. Tensiunile interne, orgoliile sau interesele personale trebuie mereu trecute în plan secund atunci când suntem chemați să contribuim la evoluția democratică a statului român.” 

Poate declarația întărită a președintelui de astăzi vine ca o simplă coincidență după declarația de ieri a lui Marcel Vela, ministru de Interne, despre Raed Arafat: ”Noi evaluăm întreaga activitate, întregul departament, întregul Inspectorat General şi această evaluare este la baza unor decizii care pot să-l implice, evident, şi pe domnul Arafat. Dar nu este domnul Arafat centrul universului şi pe dânsul noi acum avem o analiză personală. Întreaga activitate a Departamentului este importantă pentru România, salvarea nu o face domnul Arafat când se întâmplă ceva, o fac profesioniştii din Departament şi eu nu cred că România şi Departamentul stau într-o persoană, la fel cum Ministerul nu stă într-un politician care vine şi pleacă din acest minister". 

În tot acest context, în spațiul public, s-au vehiculat poziții vehemente pentur susținerea lui Raed Arafat, precum: a-l da afară pe Raed Arafat din SMURD e ca și cum ar fi dat SMURD-ul afară din SMURD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel