După patru ani de mandat, președintele nu a remarcat acest lucru

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

”Corupția macină democrația și ține captivi milioane de oameni în sărăcie. Corupția înseamnă lipsa autostrăzilor, spitale insalubre, școli fără condiții, administrație blocată. Un NU hotărât corupției trebuie să devină dintr-un slogan, un mod de a fi!” a transmis azi președintele Iohannis, de Ziua Internațională Anticorupție.

Ce spune domnul Iohannis, să îl citez pe dânsul, este exact un slogan. Lupta anticorupție nu înseamnă doar procuratură, tribunal și justiție. Lupta anticorupție înseamnă mult mai mult, dar președintele după patru ani de mandat nu a remarcat acest lucru. Înseamnă educație, legi mai bune, colaborare și consens între toate forțele politice fără de care nu se poate construi nimic în nicio țară.

Sigur că în ceea ce privește lipsa autostrăzilor este cel mai ușor să dai vina pe corupție, dar în același timp la fel de toxică, sau chiar mai toxică, este incompetența crasă, legea dată aberant, poate nu în ultimul rând lipsa banilor, prioritizarea acțiunilor. Lupta împotriva corupției e o acțiune mult mai amplă decât a fost în România: cătușele la șase dimineața pentru eliminarea în principal a unor adversari politici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel