Iohannis mărturiseşte că simte uneori frustrare politică

Iohannis
Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent luni la evenimentul de inaugurare a "Spaţiului 80east (optzecist) - Acasă în comunism", a mărturisit că simte uneori "frustrare politică", din cauza faptului că nu are instrumentele constituţionale necesare pentru a schimba anumite lucruri, scrie Agerpres.

Întrebat de către unul dintre liceenii participanţi la proiectul care se doreşte a fi un laborator interactiv de educaţie civică despre trecutul comunist, dacă are vreodată sentimentul că nu deţine instrumentele constituţionale necesare pentru a schimba unele lucruri, preşedintele a răspuns afirmativ.

"Da, mi se întâmplă şi sentimentul se numeşte frustrare politică. Dar nu mă las descurajat", a spus el.

Întrebat de către un alt participant la discuţie cum ar putea scăpa România de "metehnele comunismului", preşedintele şi-a exprimat convingerea că acest lucru este posibil "numai prin educaţie".

"Răspunsul este extrem de simplu: numai prin educaţie. Nu există altă cale. Ar fi existat, chiar la început, după Revoluţie, varianta să îi eliminăm pe foştii comunişti din politică, doar că nu am făcut-o şi nu mai sunt chiar aşa mulţi, dar obiceiurile proaste se pare că, multe, s-au păstrat", a declarat şeful statului.

Vezi și: 

USR cere demisia lui Tudorel Toader: Gest inadmisibil

Alegeri europarlamentare 2019. Primele cinci nume pe lista PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel