EXCLUSIV  Iohannis, marele absent de la şedinţa solemnă a Parlamentului: Borza: A contrariat pe toată lumea

Unirea Basarabiei cu România a fost sărbătorită în Parlamentul României, într-o ședință solemnă, de la care Klaus Iohannis a lipsit. Deputatul independent Remus Borza consideră că era nevoie și de prezența fizică a președintelui.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, săptămâna aceasta, într-o şedinţă solemnă dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. În cadrul acesteia, a fost adoptată o "Declaraţie solemnă pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918". Au participat prim-ministrul Viorica Dăncilă, Custodele Coroanei române, Margareta, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, fostul preşedinte Emil Constantinescu, primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea. Prezenți au fost și preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, care au susținut alocațiuni. Marele absent a fost chiar preşedintele Klaus Iohannis.

"A contrariat pe toată lumea"

"Marele absent - și au avut grijă cei din coaliția de guvernare PSD – ALDE să dea o tușă groasă acestui gest - a fost, evident, președintele României. Conta ce ar fi trebuit să spună Klaus Iohannis în ședința solemnă comună a celor două Camere, dedicată aniversării a 100 de ani a Centanarului Marii Uniri", a spus Remus Borza, adăugând că această decizie a surprins. "A contrariat pe toată lumea, simpatizanți sau nu ai președintelui Iohannis. Era un moment unic în istoria țării, trebuia să fie prezent", a declarat deputatul.

[citeste si]

În acest context, Remus Borza a amintit persoanele prezente în cadrul ședinței solemne. "Am avut invitați de la Chișinău, în persoana președintelui Parlamentului, a viceprim-ministrului. Au fost prezenți conducătorii Bisericilor Ortodoxe și Catolice, reprezentanți ai Casei Regale, era nevoie și de prezența fizică a președintelui României. Avem nevoie, cu atât mai mult în anul Centenarului Marii Uniri, de un președinte al tuturor românilor, un președinte care mediază, care reconciliază și care unește națiunea. Un președinte care să militeze, promoveze și să impună valori, idealuri, proiecte, politici și strategii, care să facă din România o țară prosperă, civilizată și europeană. Dar, în primul rând, avem nevoie de un președinte care să readucă normalitatea în societatea românească. Trebuie să ieșim din logica confruntărilor sterile, a războaielor fratricide și a negativismului. Clasa politică, în frunte cu președintele țării, trebuie să construiască sinergii și complementarități, trebuie să-și asume modernizarea statului și reforma marilor sisteme publice: administrație, învățământ, sănătate", a spus Remus Borza.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel