Iohannis: M-a sunat Dăncilă. Ia uitați ce m-a întrebat! Această doamnă nu înțelege

Scutaru Cristina / 07 dec 2018 / 13:07 Salveaza PDF Comentarii
Iohannis
Descriere foto: Iohannis

Klaus Iohannis a spus că a fost sunat de Viorica Dăncilă.

”Doamna prim-ministru mi-a trimis în scris o solicitare de remaniere a Guvernului. Mi-a mai trimis hârtii, toate fără să caute o discuție sau un dialog cu mine. M-a sunat totuși ieri. M-a întrebat dacă am terminat analiza și când cred că voi da un răspuns. I-am zis că azi și mâine nu, o voi informa zilele următoare.

Mă așteptam măcar să mă sune, să mă caute, să mă întrebe care este problema. Această doamna pur și simplu nu înțelege cum funcționează statul. Nu suntem puși să ne trimitem hârtii, asta e simplu de făcut. Trebuie să rezolvăm problemele României. Asta se face prin colaborare și dialog instituțional”, a spus Klaus Iohannis.

O problemă

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat vineri că sesizarea pe care Guvernul a făcut-o la Curtea Constituţională în cazul numirii noilor miniştri la Transporturi şi Dezvoltare Regională nu are cum să rezolve problema, care este una de natură politică, nu constituţională.

”CCR nu are cum să rezolve problema, pentru că nu este una constituţională, este una politică. Prima cauză este că de facto România nu are prim-ministru, a doua cauză este totala inabilitate a PSD de a face politică”, a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat vineri că Guvernul a sesizat la Curtea Constituţională faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor miniştri la Transporturi (Mircea Drăghici) şi Dezvoltare Regională (Lia Olguţa Vasilescu).


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.83