Iohannis, lovitură pentru Dragnea și Tăriceanu la CSM: AȘA CEVA NU ACCEPT - UPDATE

Klaus Iohannis a lansat un atac la adresa lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Președintele, aflat la ședința de constituire a Consiliului Superior al Magistraturii, s-a legat de problemele penale ale celor doi lideri politici.

Independența justiției este fundamentală într-o democrație, consideră președintele Klaus Iohannis, afirmând că "nu și-a imaginat nimeni că un simplu hoț are pretenția să fie deasupra legii".

"Putem ajunge în situații paradoxale când infractorii spun cu voce tare ce gândesc și cum vor să îndoaie statul de drept, iar cei care fac dreptate nu reacționează... din modestie. Fiți mai vocali! Sunt politicieni care cred că dacă nu spuneți nimic... înseamnă că nu s-a întâmplat nimic. Sunt unii politicieni care au impresia că... ce dacă au un dosar penal sau sunt condamnați? Ei cred că sunt băieți buni, au luat multe voturi, iar dumneavoastră... să vă vedeți de treabă. Așa ceva nu accept! Din sistemul judiciar nu trebuie să emane doar dreptate și jurisprudență, ci și moralitate. Moralitatea trebuie supusă, altfel nu ajunge la destinatari", a spus Klaus Iohannis.

"Președintele Camerei Deputaților este o persoană condamnată penal și cu o urmărire penală în curs. Președintele Senatului este o persoană trimisă în judecată pentru minciună penală. Asta, doamnelor și domnilor, este ce numesc eu circumstanțe îngrijorătoare. Unii ar putea să spună că nu este niciun fel de problemă, închisorile sunt pline", a mai zis președintele cu referire directă la Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

"România a trăit diferite faze în care s-a încercat, uneori aproape cu succes, supunerea justiției politicului. Este o mare greșeală dacă s-ar repeta și aici vorbim despre un contact sensibil cu implicații multiple între sistemul judiciar și cel politic. Politicienii, de regulă, încearcă să acapereze tot. Așa funcționează un politician. Vrea puterea. De cele mai multe ori, o vrea din motive legitime. Este ales de oameni ca să exercite puterea, doar că la unii, câteodată, apare o nevoie excesivă de putere. Și atunci vorbim despre un pericol. Dumneavoastră, CSM, sunteți chemați să preveniți aceste imixtiuni când simțiți că presiunea devine mare. Fiți demni, nu obedienți și, cu toată politețea și fermitatea care se impune, refuzați imixtiunea politicului în actul de justiție, doar așa vom putea construi o Românie puternică!", a mai zis președintele.

VEZI ȘI: Legea amnistiei şi graţierii. Iohannis: CATASTROFĂ. Mă voi opune cu toată greutatea funcţiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel