Iohannis - Legi Justiție. Codrin Ștefănescu, PSD, REACȚIE imediată

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, a reacționat la decizia președintelui Klaus Iohannis cu privire la Legile Justiției. 

”Klaus Iohannis devine pe zi ce trece tot mai cinic, tot mai zelos comunicator al `Statului Paralel` şi un tot mai înfăcărat fan Monica Macovei. Şi declaraţia de astăzi, al cărei punctaj a fost pregătit de aceiaşi `strategi` de campanie electorală în laboratoarele Cotroceniului, are un mesaj foarte clar: `eu şi aliaţii mei – PNL, USR, Cioloş, PMP, DNA - vom sabota cât vom putea ideea de a democratiza România promovată de PSD şi partenerii din coaliţia de guvernare, precum şi ideea lor de a stopa abuzurile şi ilegalităţile comise, în ultimii ani, de un grup restrâns, în baza unor protocoale ilegale şi neconstituţionale.` Şi mai există un mesaj al acestei declaraţii ameninţătoare făcută de Klaus Iohannis: `eu şi aliaţii mei din Statul Paralel urâm tot ce înseamnă PSD, coaliţia de guvernare şi votul primit de aceştia din partea românilor pentru a schimba lucrurile. Şi vom depune toate eforturile pentru a-i pulveriza! Adică, o să fie care pe care.`  În concluzie, luând act şi de apariţia publică de astăzi a lui Klaus Iohannis, trebuie făcută doar o singură menţiune: PSD şi ALDE vor continua modificarea `legilor Macovei` care efectiv au îngenuncheat România, Guvernul va aplica programul votat de români în 2016, iar PSD va continua să spună adevărul despre un sistem care se dovedeşte pe oră ce trece tot mai toxic şi mai cumplit pentru România.” a reacționat Codrin Ștefănescu. 

Concluzia declarațiilor președintelui Iohannis

”Am decis, ca atare, să trimit întregul pachet înapoi la CCR și, în paralel, să sesizez Comisia de la Veneția. Fac un apel către CCR de a nu se grăbi și a conlucra cu organismul european care contribuie de aproape 30 de ani la dezvoltarea unui patrimoniu constituțional comun în Europa și care sprijină statele care doresc să pună structurile juridice și instituționale în acord cu standardele și bunele practici internaționale în materie de democrație, inclusiv prin acordarea unui sprijin constituțional de urgență. Sunt convins că judecătorii CCR își respectă statutul de garant al supremației legii fundamentale și de apărători ai democrației prin drept, astfel încât vor avea toată deschiderea pentru un demers care-și propune că asigure respectarea în România a principiilor și valorilor democrației europene. După ce CCR se va exprima, voi face o nouă analiză a legilor și voi decide atunci dacă se impune o reexaminare.” a declarat președintele. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel