EXCLUSIV  Iohannis, legea autostrăzii Marii Uniri. Pieleanu: Pare surprinzător, dar o spun!

Marius Pieleanu
Marius Pieleanu

Sociologul Marius Pieleanu a evaluat, pentru DC News, gestul președintelui Klaus Iohannis de a organiza o ceremonie și de a promulga o lege pentru construcția autostrăzii Marii Uniri.    

Pieleanu recunoaște că o lege pentru o autostradă pare aberant însă consideră că, de această dată, era singurul lucru care mai poate fi făcut.

"Pare surpinzător, însă cred că este o măsură excepțională pentru o situație excepțională. Dacă nu suntem în stare, ca prin măsuri birocratice, administrative să construim o autostradă de 300 de kilometri, atunci să dăm și o lege care să ne oblige să facem această autostradă. 

De data aceasta, sunt de acord cu președintele. Deși este aberant, că nu cred că există în societatea civilizată așa ceva, dar dacă este musai cu obligativitate juridică, atunci hai să facem o obligație, poate așa o să o și avem. Festivismul este în planul secund, este în sensul campaniei electorale, în care ne aflăm în permanență", a declarat sociologul pentru DC News.  

Decret de promulgare a legii privind Autostrada "Unirii"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după ce a semnat decretul de promulgare a legii privind Autostrada "Unirii", care va lega municipiile Iaşi şi Târgu Mureş, că este trist că a fost nevoie de o lege pentru ca guvernanţii să facă paşi concreţi.

"Este, însă, trist că a fost nevoie de o lege pentru ca guvernanţii să fie obligaţi să facă paşi concreţi. Nu acesta este scopul legiferării. Realizarea unor obiective de acest fel nu ar fi trebuit să aştepte o intervenţie a Parlamentului, Guvernul fiind cel care deţine toate pârghiile şi resursele pentru administrarea ţării. Faptul că legiuitorul a ales să intervină în această problematică sancţionează de fapt pasivitatea guvernelor de-a lungul timpului şi a celui actual, în mod special, în realizarea unor obiective cruciale pentru dezvoltarea ţării, în beneficiul românilor. Factorii politici ar fi trebuit să dea dovadă de viziune şi să adopte măsurile necesare cu mult timp înainte de celebrarea acestui moment istoric, astfel încât în anul Centenarului să putem circula deja pe Autostrada 'Unirii', nu abia să discutăm despre demararea procedurilor pentru realizarea acesteia", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după ceremonia de semnare a decretului de promulgare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel