Iohannis: Le-am spus-o în față la consultări la PSD-iști. Trebuie să le dăm lecția finală, după ce și-au luat-o la vot

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis afirmă că ”PSD-iștii” sunt bosumflați și le transmite că și-au luat-o la vot, dar și că vor primi lecția finală. 

”PSD-iștii sunt foarte supărați sau bosumflați sau cum vreți, pentru că eu, în continuare, cu toate că s-a terminat campania, s-a terminat votul, umblu prin țară și spun că românii nu mai vor PSD. Păi asta au arătat românii prin vot. Și fiindcă veni vorba despre alegeri, dați-mi voie să fac un arc un pic mai lung. Aceste alegeri nu sunt ceva izolat, un eveniment unic după care ne întoarcem și ne vedem de treabă ca și cum n-ar fi fost nimic, nu. Aceste alegeri au fost primele dintr-un set de patru. Urmează alegerile prezidențiale. Nu uitați, eu mi-am anunțat candidatura. După care urmează alegerile locale, foarte, foarte importante, după care urmează alegerile parlamentare”, a spus Klaus Iohannis, la Alba Iulia. 

”Acum, la europarlamentare, românii au dat un semnal, (...) PSD - NU, un semnal extrem de puternic care a permis să avem oameni foarte buni în PE, dar ele - n.r. alegerile europarlamentare- încă nu au schimbat configurația în Parlamentul de la București.” a mai afirmat președintele. 

”Să se miște, dar repede!” 

Despre pactul pe care afirmă că l-a propus partidelor la consultările de la Cotroceni, Klaus Iohannis susține că ”le-am spus-o în față la consultări la PSD-iști, voi le-ați stricat- legile justiției n.r.- n-aveți decât să veniți și să le reparați la loc, mi se pare normal. În același fel, le-am propus să se miște, dar repede și să schimbe legislația și organizarea pentru alegeri, ați văzut că, iarăși, în străinătate, și-au bătut joc de românii noștri, au stat oamenii, cu miile, la cozi, mulți în ploaie, nu se poate, cam aceste lucruri le-am scris frumos în pact.”

”Și-au luat-o la vot”

”PNL și USR, fără condiții, semnează - n.r. pactul. Ei, cine face fițe? PSD-ul! Păi, se poate? După ce și-au luat-o la vot, oamenii s-au exprimat clar, lumea se așteaptă să facă ce trebuie. Ei, nu fac! De ce nu fac? Pentru că au în continuare în Parlamentul nostru o majoritate toxică, majoritatea PSD-istă din Parlament e una toxică” a mai afirmat Klaus Iohannis, care susține că ”PSD caută tot felul de șmecherii să se eschiveze”. 

În aceeași declarație, Klaus Iohannis a mai spus că, la parlamentare, ”trebuie să le dăm lecția finală PSD-iștilor”. 

În ceea ce privește acuzațiile privind pactul, premierul i-a dat o replică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel