Iohannis, lăsat mut de lecția dată de Cioloș

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat despe mesajul cu privire la un pact pe educație, pe care i l-a trimis Dacian Cioloș.

Într-o conferință de presă de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a fost solicitat să-i răspundă lui Dacian Cioloș, care i-a transmis o propunere despre educație.

Președintele, inițial, a fost lăsat mut, secunde bune, a zâmbit și dat un răpuns evaziv, nedându-i, însă, un răspuns clar lui Cioloș:

”Este un lucru important să discutăm despre educație. Probabil și în lumina celui mai recent studiu PISA, în care România a dovedit că nu a făcut progrese, ci regrese. Aceste chestiuni, pentru mine și pentru echipa mea nu sunt noi. Educația din România are nevoie de o reformare profundă, de o reașezare, drept pentru care am lansat proiectul 'România Educată'. Se va stabili de către Parlament dacă va fi nevoie de un pact pe Educație”, a spus Iohannis.

Dacian Cioloș a propus următoarele: ”Președintele Klaus Iohannis ar trebui să inițieze un nou pact național pentru Educație, unul care să prevadă, pe lângă procentul din PIB alocat obligatoriu de guverne, și un acord între toate partidele politice pentru păstrarea aceluiași ministru la Ministerul Educației minimum cinci ani, indiferent cât de des se succed guvernele și indiferent de culoarea politică a acestora.” 

Citește și: Cioloș emite păreri despre Educație și-i dă lecții lui Iohannis. Veste proastă pentru Anisie



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel