Iohannis, la șefia Consiliului European. Bodu: Sunt șanse mari

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Potrivit celor de la Financial Times, Klaus Iohannis ar putea deveni președintele Consiliului European.

În perioada 20-21 iunie va avea loc la Bruxelles reuniunea Consiliului European la care liderii UE vor discuta despre alegerea noilor președinți ai Consiliului European, Comisiei Europene, Băncii Centrale Europene, Parlamentului European și funcția de Înalt Reprezentant pentru Afaceri externe și Politică de Securitate.

În UE a devenit o tradiție tradiție ca funcția de președinte al Consiliului European să fie deținută de un est european în timp ce cea de președinte al Comisiei Europene de un politician din vest.

Analizând conflictul dintre statele din vest și majoritatea celor din est, Sebastian Bodu, fost șef ANAF, consideră că o numire a președintelui Klaus Iohannis la șefia Consiliului European este foarte posibilă. Iar dacă președintele României își va dori funcția, va fi „resetat tot jocul politic de la București”.

„Iohannis e favorit la numirea în funcția de președinte al Consiliul European. Această funcție revine prin cutuma unui reprezentant al Europei de Est. Cum Polonia, Cehia, Slovacia și Ungaria sunt în scandal cu UE, iar celelalte state est europene sunt prea puțin importante, numirea are șanse mari. Întrebarea e dacă Iohannis își dorește funcția, pentru că asta resetează tot jocul politic de la București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel