EXCLUSIV  Iohannis, la protestul de la Cotroceni. Ce spune Pieleanu despre gestul președintelui

Klaus Iohannis a mers miercuri seară să vorbesc cu oamenii care protestau în faţa Palatului Cotroceni. Președintele a stat în stradă doar două-trei minute și a apucat să spună: "Suntem cu toții români". În schimb, protestatarii l-au huiduit și i-au strigat că nu are comportamentul normal unui președinte.

Sociologul Marius Pieleanu a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre gestul lui Klaus Iohannis.

"Este o luptă de imagine. În mod evident, președintele Klaus Iohannis are cu totul și cu totul altă abordare în privința relației sale cu publicul și cu cetățenii care l-au votat sau care nu l-au votat. Este o schimbare de strategie care deocamdată îi este benefică, prinde la public. Este clar că și-a schimbat consilierii. Din câte am înțeles, Klaus Iohannis are consilieri germani, proaspăt aduși, care au cu totul altă abordare. Cred că orice președinte ar avea datoria să vină și în rândul oamenilor care nu sunt de acord cu el, așa cum a mers în mijlocul românilor care erau în acord cu valorile și credințele sale. A fost un gest pe care trebuia să-l facă și este un gest corect care prinde la populație și ține de imagine", a spus sociologul.

"Suntem cu toții români"

Klaus Iohannis le-a spus protestatarilor de la Palatul Cotroceni un singur lucru: "Suntem cu toții români". Marius Pieleanu ne-a declarat că președintele, prin această replică, "încearcă să dea un mesaj de pace. De fapt, a fost un mesaj de pace și faptul că nu a solicitat alegeri anticipate".

Klaus Iohannis, după ce a mers în mijlocul oamenilor care protestau la Palatul Cotroceni, a transmis câteva rânduri pe contul său de Facebook.

"Am fost în această seară să vorbesc cu oamenii care protestează de câteva zile în faţa Palatului Cotroceni. Înţeleg să îmi exercit mandatul de președinte ascultând vocea tuturor românilor, indiferent de opțiunile lor. Este absolut firesc să existe diferențe de păreri şi puncte de vedere şi este dreptul fiecărui cetăţean de a-şi face cunoscute convingerile, în mod paşnic şi civilizat", a transmis Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel