EXCLUSIV  Iohannis, la piramide, în Egipt, GAFĂ sau obligație? Chirieac- Vâlcu- Gușă, replici

Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac, consultantul politic Cozmin Gușă și jurnalistul Val Vâlcu au vorbit despre protocolul respectat de Klaus Iohannis la vizita în Egipt. 

Analistul politic Bogdan Chirieac, jurnalistul Val Vâlcu și consultantul politic Cozmin Gușă s-au aflat în direct în emisiunea ”Deferiți Mass Media” de la DC News și DC News TV unde au vorbit, printre altele, și despre vizita președintelui Klaus Iohannis la piramidele din Egipt. 

Cozmin Gușă: Să o sunați pe Adriana Săftoiu să vă povestească faza cu piramidele, când Băsescu nu a vrut să meargă la piramide (n.r. se referă la piramidele din Egipt). 

Bogdan Chirieac: Acum este și o vizită oficială, la noi te duci în vizită la Mormântul Eroului Necunoscut, în Cairo te duci la o piramidă. Așa e protocolul în Egipt. Trebuie să te fotografiezi cu piramidele. Și Obama s-a fotografiat cu piramidele. Adică pot să înțeleg și demersul oficial pe care a trebuit să îl joace și Klaus Iohannis în partea asta. 

Cozmin Gușă: Să se menționeze că eu nu îl înțeleg.

Val Vâlcu: Am fost în 1993, iar atașatul cultural chiar îmi spunea că e obligatoriu. Ar fi ca Tudose care îl lasă pe premierul Japoniei cu ochii în soare la muzeu. 

Bogdan Chirieac: Demersul nervos și irațional al lui Mihai Tudose premier ți-a stricat relațiile cu Japonia pe câteva decenii de acum încolo. Japonia care a fost mereu alături de noi. 

Val Vâlcu: Ideea era că pentru populism și pentru presa haștag nu puteai să încalci protocolul dintr-o țară importantă din Orientul Mijlociu, cum este Egipt. 

Klaus Iohannis în Egipt cu soția

În presă au apărut mai multe fotografii cu șeful statului care a mers să viziteze Piramidele. Mai mult, turiștii ar fi fost dați la o parte de pe platoul de la Piramide, astfel încât cuplul prezidențial să-și poată face poze fără intruși în cadru.

"Eu cred că sufletele timișorenilor se vor încălzi privindu-l pe domnul președinte la Piramide. Dacă e foarte frig în Timișoara, te uiți la aceste fotografii și cu siguranță timișorenii se vor dezgheța, am această convingere. De asemenea, cred că mai e o problemă, să găsim un loc anume unde să-i ridicăm o piramidă și președintelui Klaus Iohannis. Cât va fi să fie, 50-100 de ani, să-i facem o piramidă frumoasă care în timp va deveni loc de adorație și obiectiv turistic. Facem niște cafenele în jur așa și va fi foarte bine", a declarat Bogdan Chirieac la Realitatea Plus. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat pe data de 27 octombrie 2021, o vizită de stat în Republica Arabă Egipt, la invitația omologului său, Președintele Abdel Fattah El-Sisi.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis, în EGIPT. Imagini de la vizita oficială / VIDEO și FOTO

AFLĂ MAI MULTE DIN VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel