Iohannis, la masă cu Biden şi Stoltenberg, la summitul B9 de la Varșovia

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat participarea preşedintelui SUA, Joseph Biden, la reuniune, arătând că aceasta reconfirmă substanţa formatului Bucureşti 9 şi angajamentul Administraţiei americane faţă de securitatea Flancului estic.

​Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri, la Varşovia, alături de omologul polonez, Andrzej Duda, la reuniunea extraordinară a Formatului Bucureşti 9 (B9), avându-i ca invitaţi pe preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, şi pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a informat Administraţia Prezidenţială. „Sunteți Flancul Estic, sunteți în prima linie, știți cel mai bine care este miza acestui conflict. Liderii din jurul acestei mese sunt pregătiți să afirme că ne unesc aceleași valori. Vom continua să susținem împreună Ucraina. Țările din jurul acestei mese au arătat că au întărit NATO”, a spus Joe Biden, în deschiderea lucrărilor.

"Trebuie să continuăm să dovedim fermitate în îndeplinirea angajamentelor de sprijin pentru Ucraina, atât cât va fi necesar, pentru a câştiga acest război. România va continua să facă acest lucru. Nu suntem singuri în demersul nostru. Efortul nostru are un obiectiv şi o amploare transatlantice", a mai spus Klaus Iohannis în deschiderea reuniunii extraordinare a Formatului Bucureşti 9 (B9) de la Varşovia.

Summitul B9 se desfăşoară în contextul împlinirii unui an de la declanşarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, la 24 februarie 2022, şi are ca obiectiv continuarea coordonării dintre Aliaţii de pe Flancul Estic al NATO şi SUA, pe fondul provocărilor de securitate generate de război.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel