Iohannis, la ședința de guvern. PREMIERĂ pentru președinte. Bulai: Gest de forță, neașteptat - UPDATE

Premieră pentru Klaus Iohannis. Președintele a participat la ședința de guvern care a avut loc miercuri.

UPDATE 10:15: Iohannis I-A OPRIT pe jurnaliști să iasă din sală: Este un elefant în încăpere, dar nu se vede - BREAKING NEWS

UPDATE 10:05: Sorin Grindeanu a afirmat că în şedinţa de Guvern de miercuri se vor dezbate actele normative înscrise pe ordinea de zi, printre care se află OUG privind elemente legate de construcţia bugetară, precum şi o HG prin care să fie declarată liberă ziua de 23 ianuarie. 

UPDATE 10:00: Președintele a intrat în sala de ședințe. "Este prima dată când particip la o ședință de guvern. Am decis să îi fac o vizită domnului premier. Am avut o discuție foarte aplicată și cu concluzii consensuale, după care domnul premier m-a invitat să particip și să prezidez această ședință de guvern. Sunt foarte mulțumit de felul în care vă faceți cu toții datoria. Este o onoare să fiu aici împreună cu dumneavoastră. Aș prefera să îl las pe dl Grindeanu să detalieze ce am discutat cu dumnealui, după care vom trece la fapte, adică la ordinea de zi a ședinței", a zis Iohannis.

UPDATE 09:40: Sociologul Marius Pieleanu a zis: "În sfârșit vom vedea cine conduce această țară, în mod real. Dacă legea grațierii va fi susținută de premier și aprobată în ședință de astăzi de guvern, atunci PSD va da un semnal că este stăpânul acestei țări și că evident conduce România, conform votului oamenilor. Dacă legea va dispărea de pe ordinea de zi, atunci Klaus Iohannis conduce în mod real această țară. Este prima mare provocare pe care PSD o are de la 11 decembrie încoace".

UPDATE 09:25: Klaus Iohannis a ajuns la Palatul Victoria. Ședința ar fi trebuit să înceapă la ora 09:30, dar în aceste momente președintele discută cu Sorin Grindeanu și Florin Iordache, ministrul Justiției.

------

Ședința de guvern de miercuri este așteptată cu mare interes. De precizat că pentru Klaus Iohannis este o premieră să participe la un astfel de eveniment. În schimb, Traian Băsescu participa foarte des la ședințele de guvern.

Sociologul Alfred Bulai a comentat acest subiect.

"Este un gest de forță, neașteptat. Nu a avut o relație de acest tip nici măcar cu Dacian Cioloș. Klaus Iohannis încearcă să joace și să reprezinte elementul forte al opoziției care, de altfel nu există. Era bine și ca domnul Grindeanu să afle mai devreme. Este o strategie pentru a nu lăsa timp de gândire celorlalți din guvern. Cu siguranță nu vom avea disputele și replicile de pe vremea lui Traian Băsescu în raport cu Tăriceanu. Domnul Iohannis este condamnat să demonstreze românilor că existe și să le arate acest lucru și PNL. Este obligat să facă gesturi politice de o astfel de factură", a spus sociologul Alfred Bulai la România TV.

VEZI ȘI: Iohannis, la guvern. Lili Ruse: Președintele dă un semnal puternic

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel