Iohannis, la bilanțul Ministerului Public. Discursul președintelui

Foto: Facebook / Klaus Iohannis
Foto: Facebook / Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs cu ocazia bilanțului Ministerului Public. Președintele a vorbit despre progresele Parchetului General, despre justiție și de asemenea despre raportul MCV. 

"Bilanțul este unul care vorbește de la sine. Aproape 570 000 de dosare soluționate, 47 000 de rechizitorii și peste 63 000 de inculpați trimiși în judecată. Sunt cifre impresionante pentru instituția dumneavoastră. Întărirea statului de drept depinde și de capacitatea dumneavoastră de a vă îndeplini atribuțiile cu echilibru. 

Justiția este în primul rând un serviciu public. Consoliderea încrederii în justiție a românilor este un semnal că democrația din România se maturizează. Așteptările publice de la sistemul judiciar sunt din ce în ce mai mari. 

Avem nevoie de un Minister Public independent și eficient, un corp al procurorilor care să facă față tuturor provocărilor actuale. 

România a făcut progrese remarcabile în domeniul justiției după aderarea la UE. MCV-ul pentru România se va încheia atunci când cele patru elemente de referință stabilite vor fi fost atinse și vor deveni ireversibile: independența și eficiența sistemului judiciar, integritatea și lupta împotriva corupției,

Aaștept, ca și societatea românească, finalizarea anchetelor privind Revoluția și Mineriada așa cum scrie la carte prin decizii clare și cât mai rapide, temeinice și legale", a spus șeful statului, la prezentarea raportului de activitate a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pe anul 2016.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel