Iohannis, la 24 ianuarie: Vă chem să facem din România un stat cât mai puternic

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Preşedintele Klaus Iohannis şi Patriarhul Daniel au participat la sesiunea de comunicări ştiinţifice "Unirea Principatelor Române, temelie a Marii Uniri de la 1918", de la Palatul Patriarhiei.

"Vă chem să facem din România un stat cât mai puternic în care drepturile și libertățile sunt respectate, iar democrația este literă de lege. Haideți să arătăm că România are o soartă demnă în lume", a zis Klaus Iohannis.

"Manifestațiile pașnice arată o față frumoasă a României, o societate care știe ce vrea, care nu abdică de la principiile fondatoare ale României moderne. Guvernanții au datoria de a fi mai atenți la cerințele cetățenilor, mai deschiși dialogului. Avem nevoie de un stat care să fie pe măsura societății. Românii vor o guvernare decentă și eficientă", a mai zis președintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că progresul României este legat indisolubil de existenţa unei legislaţii coerente şi stabile, care să sancţioneze abuzurile şi necinstea, punctând că guvernanţii au datoria să fie mai atenţi la cerinţele românilor.

Mesaj pentru guvernanți

"Astăzi, când destinul nostru european se fundamentează pe domnia statului de drept şi pe egalitatea în faţa legii, progresul României este indisolubil legat de existenţa unei legislaţii coerente şi stabile, capabile să sancţioneze abuzurile şi necinstea. Acesta este şi mesajul pe care l-au transmis la unison, sutele de mii de români care au manifestat şi în 2017 şi la începutul lui 2018 pentru o ţară stabilă şi prosperă", a spus şeful statului, la sesiunea de comunicări ştiinţifice 'Unirea Principatelor Române, temelie a Marii Uniri de la 1918', organizată la Palatul Patriarhiei.

[citeste si]

El a subliniat că guvernanţii au datoria de a fi mai atenţi la cerinţele cetăţenilor, mai preocupaţi la consecinţele pe termen lung ale măsurilor luate, mai deschişi dialogului. "Avem nevoie de un stat care să fie pe măsura aşteptărilor românilor, pentru că românii vor o guvernare decentă şi eficientă", a adăugat şeful statului. Iohannis a amintit de îndemnul lui Mihai Kogălniceanu către domnitorul Alexandru Ioan Cuza: "Fă ca legea să înlocuiască arbitrarul; fă ca legea să fie tare', afirmând că acesta şi-a păstrat vie semnificaţia. Potrivit preşedintelui, Unirea Principatelor s-a înscris în marile procese politice europene, alături de toate celelalte realizări majore ale României moderne, precum Marea Unire, regăsirea cursului democratic şi apartenenţa la spaţiul comunitar european şi nord-atlantic".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel