Iohannis - Kovesi, REVOCARE. Tăriceanu: PREMIERUL să-și asume DECIZIA!

revocare kovesi
revocare kovesi

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a vorbit, la Antena 3, despre revocarea șefei DNA. 

„Nu știu ce va face. Ține de modul în care președintele înțelege să-și exercite mandatul de președinte, un mandat care trebuie să se bazeze în final pe atribuțiile esențiale ale președintelui României. În condițiile actuale, când au apărut și protocoalele, a fost scos la iveală și modul în care opera DNA-ul prin unitățile de elită, încălcările repetate ale Constituției făcute de doamna Kovesi, lucruri care sunt incluse în raportul făcut de ministrul Justiției.. e foarte greu ca aceste lucruri să fie ignorate”, a declarat șeful Senatului la Antena 3. 

”Premierul să-și asume decizia”

”Cred că se va ajunge la CCR, dar conflictul mai degrabă pare să fie între Executiv și Președinte, solicitarea a fost făcută de către ministerul Justiției, în raport cu președintele, logic ar fi ca ministrul Justiției să fie cel care sesizează în acest caz. Președintele ar trebui să ia act de decizia CCR și să decidă pe cale de consecință în ceea ce privește decizia că procurorii sunt sub autoritatea ministerului justiției. Nu am discutat pe acest subiect foarte mult în coaliție pentru că vrem să vedem decizia. Primul ministru, oricare ar fi el, așa cum am fost și eu la rândul meu, trebuie să-și asume rolul. Eu mă aștept ca Guvernul să-și asume decizia” a spus Călin Popescu Tăriceanu, despre revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. 

[citeste si]

Astăzi, s-a zvonit în spațiul public despre faptul că președintele ar fi decis revocarea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în contextul scandalului privind protocoalele secrete cu SRI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel