Iohannis - Kovesi, revocare. Post la Cotroceni? Chirieac: Acesta e interesul președintelui

Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi
Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre revocarea Laurei Codruța Kovesi și un posibil viitor post de consilier la Palatul Cotroceni.

Bogdan Chirieac a subliniat faptul că deși președintele Iohannis a avut o întrevedere cu Wess Mitchell și cu un emisar german, încă nu a avut o reacție în ceea ce privește revocarea.

„Dacă până acum excludeam categoric ca președintele să o revoace pe doamna Kovesi, acum nu mai excludem după întâlnirile externe avute, această posibilitate. Există un post liber la Cotroceni, de consilier, cu rang de ministru. 

Domnul Iohannis cred că are interesul să țină în jurul dânsului oameni care pot aduce voturi. Debarcarea pur și simplu a doamnei Kovesi cred că l-ar face pe domnul Iohannis să nu mai candideze deloc. Și așa, acum, ocupă locul secund, cel care i-ar putea oferi intrarea în turul II. Probabil că domnul Cioloș este deja mai bine plasat.

Dânsul încearcă să își țină resursele. În măsura în care va reuși o să vedem”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Susținerea Germaniei, decisivă

Mai mult, analistul politic exclude categoric varianta în care Laura Codruța Kovesi ar demisiona. 

„Eu nu cred că se va întâmpla acest lucru. Doamna Kovesi e magistrat nu e om politic. Din punctul dânsei de vedere nu a greșit cu absolut nimic. A scris istorie în România în ultimii patru ani, nu o văd sub nicio formă demisionând”.

Întrebat dacă vede posibil scenariu în care șefa DNA ar fi revocată și mai apoi i s-ar oferi un post la Cotroceni, analistul politic a adăugat:

„Acum este o variană, dar în același timp nu știm ce i-a spus emisarul german domnului Klaus Iohannis. Dacă Germania îl sprijină pe Klaus Iohannis în sensul în care nu o revocă pe doamna Kovesi, atunci doamna Kovesi va rămâne la DNA nu doar până la finalul mandatului, dar poate ocupa și funcția de interimar până la alegerile prezidențiale de anul viitor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel