Iohannis se declară nemulțumit. Replică tăioasă a lui Juncker. Critici între cei doi lideri!

La o dezbatere despre ”Viitorul Europei”, președintele Klaus Iohannis și președintele CE, Jean-Claude Juncker, au avut un schimb de replici. 

”Trăim într-o lume digitală, nu este ceva pentru care trebuie să ne pregătim pentru că vine în viitor şi ghiciţi ce: nu suntem pregătiţi! 5G este viitoarea generaţie de comunicaţii şi ghiciţi ce: vine şi este în sine o formă de inteligenţă artificială. Telefoanele voastre vor vorbi cu maşina voastră, cu maşina voastră de spălat, cu instalaţia de climatizare de acasă şi dacă sunteţi norocoşi veţi înţelege, dacă nu, ghinion! Sugestia mea este să faceţi ceva să înţelegeţi pentru că asta se întâmplă. (...) Comisia Europeană a realizat o serie de documente în această chestiune şi lucrăm la asta, dar personal nu sunt satisfăcut de ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană, trebuie să fiu foarte onest", a spus Klaus Iohannis.

El a adăugat că una din marile realizări în UE este Piaţa Unică. "Am reuşit să avem o Piaţă Unică pentru producţie, producţia industrială, pentru bunuri. (...) Încercaţi să vă aduceţi telefoanele în străinătate, în România merg bine pentru că avem reţele rapide, dar dacă mergi în afară telefoanele nu funcţionează corespunzător. Dacă încerci să faci lucruri mai complicate îţi dai seama că, chiar dacă avem o Piaţă Unică, suntem departe de o Piaţă Unică digitală. (...) Cred că încă mai avem foarte mult de muncă", a afirmat președintele. 

În replică, Jean-Claude Juncker a afirmat că nici el nu este mulţumit de tot ceea ce se întâmplă în România. "Preşedintele a spus că nu este mulţumit cu tot ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană. Nici eu nu sunt mulţumit de tot ceea ce se întâmplă în România", a susținut preşedintele CE.

"Amândoi credem asta", a răspuns preşedintele Iohannis.

Schimbul de replici a avut loc la o dezbatere despre viitorul Europei, organizată la Centrul "Ion Besoiu" din Sibiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel