Iohannis-Juncker, conferință: Va rămâne în istorie. Probleme europene

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că preşedinţia Consiliului UE reprezintă un moment de importanţă deosebită care va rămâne în istoria României, arătând că ţara noastră este bine pregătită pentru acest mandat.

"Asistăm la un moment de importanţă deosebită care va rămâne în istoria ţării noastre - lansarea primei preşedinţii la Consiliul UE. (...) Am discutat, în cadrul dezbaterilor strategice la Consiliul European, problemele europene de foarte multe ori şi cred că suntem bine pregătiţi pentru perioada dificilă, dar interesantă şi, credem, cu rezultate pe care o începem acum", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, la conferinţa de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

El a menţionat că discuţiile s-au concentrat pe dosare importante din agenda europeană, dar şi pe abordări generale extrem de importante pentru perioada următoare.

"Am discutat astăzi despre Brexit, bugetul multianual, migraţie, securitate europeană şi cum vom face să construim o agendă optimistă realistă şi credibilă pentru perioada următoare", a precizat Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel