Iohannis, învestire miniștrii. Tăriceanu: Nu voi participa. Explicații

Iohannis - Dragnea - Tăriceanu
Iohannis - Dragnea - Tăriceanu

Cu toate că încă președintele Klaus Iohannis nu s-a pronunțat cu privire la acceptarea propunerilor PSD în Guvernul Tudose, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că nu se va duce la Cotroceni.

Tăriceanu și-a motivat absența de la votul de învestire. El l-a acuzat pe Iohannis că nu mai ”recunoaște principiul de nevinovăție” și că și-a ”abandonat rolul de garant al Constituției”.

”Am anunțat încă de ieri, 14 octombrie a.c., că nu voi participa la ceremonia depunerii jurământului noilor miniștrii care se va desfășura la Cotroceni.

Doresc să informez opinia publică despre semnificațiile acestei decizii. În primul rând, neparticiparea la acest eveniment reprezintă protestul meu punctual față de declarația făcută de Președintele României, dl. Klaus Iohannis, potrivit căreia domnia sa nu mai recunoaște principiul prezumției de nevinovăție valabil pentru toți cetățenii, așa cum este el statuat de Constituție. Din istoria recentă s-a putut constata că domnul președinte aplică selectiv acest principiu, în funcție de apartenența subiectului la o tabără sau alta sau dacă e vorba de propria persoană.

În al doilea rând, am dorit ca să marchez public prin acest gest că Președintele României și-a abandonat rolul de garant al Constituției, pe care a jurat la învestire, faptă inacceptabilă pentru Parlament, pentru Senatul României al cărui președinte sunt și, în general, pentru orice cetățean român.
Îmi exprim speranța că domnul Președinte Iohannis își va revizui poziția și va accepta că nimeni nu este mai presus de lege, nici măcar Președintele României, chiar dacă se bucură acum temporar de o imunitate absolută”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu pe pagina personală de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel