Iohannis, întâlnire Varadkar. "Trebuie găsite soluţii"

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe premierul Irlandei, Leo Varadkar, aflat în vizită oficială în România și a ținut o conferință de presă. Ce a declarat.

"În ultimele 12 luni, schimburile economice s-au dublat, ceea ce este cel puţin notabil şi un semnal foarte bun. O chestiune care pentru mine a fost foarte importantă este comunitatea românească din Irlanda, una destul de numeroasă şi bine integrată. Am ţinut să mulţumesc autorităţilor irlandeze pentru modul în care i-au primit pe românii noştri.

Este evident că un punct important în cursul discuţiilor noastre a fost Brexitul, care ne interesează şi ne afectează pe toţi (...) Suntem de părere că trebuie găsite soluţii pentru problemele care apar în urma acestuia. România a susţinut poziţia Irlandei şi o susţine în continuarea.

O temă importantă pentru noi toți (...) este viitorul cadru financiar multianul pentru 2021 până 2027, o temă complexă. Este un lucru pozitiv că avem abordări foarte apropiate în cadrul financiar: politica agricolă comună şi de coeziune. Abordările noastre sunt similare şi trebuie menţinute.

Am discutat tema migraţiei şi am ajuns la concluzia că trebuie să găsim soluţii bune pentru a putea rezolva problema (...) Avem evaluări similare legate de consolidarea frontierelor externe ale Uniunii, de combaterea migraţiei ilegale şi este foarte important să acţionăm în zonele de unde vin migraţii", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel