Iohannis, întâlnire Toader-Teodorovici. Reacție: De ce nu a venit la Cotroceni

Denisa Zamfir / 06 sep 2018 / 14:42 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Descriere foto: Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a avut prima reacție după ce nu s-a prezentat la întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Președintele Klaus Iohannis consideră că ar fi avut loc un dialog, care să conducă la o soluție reală, la Cotroceni, dacă Guvernul Dăncilă ar fi așteptat consultările de joi, 6 septembrie, și nu ar fi adoptat rectificarea bugetară înainte.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 5 septembrie a.c., o invitație la consultări Prim-ministrului Viorica Dăncilă în vederea clarificării unor aspecte ce țin de rectificarea bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018.

Președintele Klaus Iohannis și-a manifestat, astfel, întreaga disponibilitate la dialog cu Prim-ministrul Viorica Dăncilă, în vederea identificării unei soluții care să permită Guvernului să adopte proiectul rectificării bugetare respectând exigențele constituționale.

Cu toate acestea, premierul a ignorat invitația la dialog a Președintelui României și a supus spre aprobare în ședința de guvern proiectul rectificării bugetare fără avizul CSAT.

Președintele României își exprimă îngrijorarea în legătură cu situația creată, care evidențiază un precedent periculos, prin depășirea unor linii de predictibilitate în raporturile instituționale, așa cum sunt ele stabilite în arhitectura statului.

De ce nu s-a prezentat Iohannis la Cotroceni

Un dialog care să conducă la o soluție reală ar fi putut avea loc în condițiile în care Guvernul ar fi așteptat să aibă loc consultările de la Palatul Cotroceni, înainte să adopte rectificarea bugetară. În acest context, în cadrul unei discuții instituționale, și nu a unei consultări, ale cărei premise au devenit caduce, joi, 6 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni a avut loc o întâlnire între consilierii prezidențiali Cosmin Marinescu, Departamentul Politici Economice și Sociale, Mihaela Ciochină, Departamentul Legislativ, și Eugen Teodorovici, Ministrul finanțelor publice, respectiv Tudorel Toader, Ministrul justiției”.'', este mesajul transmis de Administrația prezidențială.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24