Iohannis, în Republica Moldova: Un DNA ca în România are nevoie de două lucruri

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, în timpul unei vizite oficiale la Chișinău, că Republica Moldova are nevoie de voință populară și voință politică pentru a înființa o instituție precum DNA-ul românesc.

„Este nevoie de două lucruri, de voința populară și voința politică. Dacă electoratul își dorește o reformare și o înbunătățire a clasei politice, atunci o să vedeți că politicienii înțeleg că trebuie să schimbe ceva în abordare. Evident că este nevoie și de voință politică pentru o justiție corectă. Totul depinde de politicieni", a răspuns Iohannis, întrebat ce ar trebui să facă Republica Moldvoa pentru a avea instituții eficiente precum cele din România.

„Este un drum greu, dar sunt convins că este singurul drum ce trebuie urmat pentru a forma condiții pentru toată lumea. Aceste lucruri se pot face, am dovedit-o noi că acești pași se pot face. Vă recomand să-i obligați pe politicieni să facă același lucru și să ne urmeze pașii", a subliniat Iohannis.

Klaus Iohannis efectuează marți o vizită oficială în Republica Moldova, pe care o stabilise pentru începutul acestui an, dar a amânat-o ca urmare a convulsiilor politice de la Chișinău.

Președintele României a menționat ca România suțtine parcursul european al Republicii Moldova și că țara noastra are încredere că Executivul de la Chișinău "va gestiona cu încredere și înțelepciune sarcina guvernării".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel