Iohannis: "Înțelegeri secrete cu evreii". Revenire a președintelui: A fost o întrebare retorică

După ce l-a acuzat pe Liviu Dragnea că face "înțelegeri secrete cu evreii", președintele Klaus Iohannis spune că nu a vrut să jignească nici statul Israel, nici comunitățile de evrei. 

"Să fiu acuzat de antisemitism mi se pare cum să zic, deplasat, caraghios. Eu am fost lăudat și laureat de mai multe asociații evreiești și cu siguranță toată lumea știe că relațiile bilaterale, între România și Israel sunt excelente de la fondarea statului Israel modern. Nu știu pe ce se bazează aceste critici despre care vorbește presa, cu siguranță nu am folosit noțiuni peiorative, dar dacă totuși cineva s-a simțit ofensat de declarația mea, îmi cer scuze față de aceștia. De fapt nu a fost o declarație, ci o întrebare retorică și atât cât am spus, atât am vrut să spun," a spus Klaus Iohannis.

Iohannis continuă explicațiile

Președintele Klaus Iohannis a explicat contextul în care s-a gândit să pună "întrearea retorică". 

"Și eu m-am întrebat când s-a lăudat Liviu Dragnea la televizor că a rezolvat problema Ambasadei în ce calitate a rezolvat aceată chestiune și cum a gândit să intre în această dezbatere. Tocmai de aceea și pentru că vizita aceluiași personaj nu a fost mediatizată deloc, nu a fost anunțată, mi-am pus întrebarea cum și alții probabil au făcut-o, 'dacă s-a dus acolo și nu știm nimic, ce înțelegeri vor putea să facă?' În absolut nici un caz acea întrebarea retorică nu a fost cu iz de a jigni comunitățile evreiești sau statul Israel cu care avem relații dintre cele mai bune. Întrebarea mi-am pus-o fiindcă o persoană din România, președintele Camerei Deputaților s-a deplasat acolo pentru nu știm ce, se întâlnește cu nu știm cu cine și nici nu știm ce înțelegeri vor face. Dacă ar fi mers într-un mod transparent, dacă am fi știut și noi ce face acolo, înțelegerile nu ar mai fi secrete. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel